Se schimbă harta României? Anunțul cel mare despre unirea cu Moldova: E firesc, îi va proteja

Republica Moldova Romania harta steag

SURSA FOTO: Dreamstime

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE) nu-i asigură securitatea, doar unirea sa cu România o poate aduce sub „umbrela” NATO, a avertizat eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu-i asigură securitatea

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE) nu îi asigură securitatea, ci doar unirea sa cu România ar putea-o găzdui sub „umbrela” NATO, capabilă să o protejeze de eventuale atacuri din partea Rusiei, a avertizat eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

El este absolut convins că, într-un timp mai scurt sau mai îndelungat, marea unire se va realiza. Inclusiv candidatul susținut de Rusia la alegerile prezidențiale din Republica Moldova este, la fel ca Maia Sandu, cetățean român. Suntem același popor, deși românii de peste Prut au fost supuși unui proces diabolic de deznaționalizare, influența malefică a Rusiei diminuându-se în timp.

„Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu-i asigură securitatea şi doar unirea cu România îi poate aduce umbrela NATO, care o poate proteja de eventuale atacuri ale Federaţiei Ruse. E un proces firesc. Eu sunt absolut convins că, într-un timp mai scurt sau mai îndelungat, acest lucru se va întâmpla, dintr-un motiv foarte simplu. Uitaţi-vă, inclusiv candidatul susţinut de Rusia în bătălia prezidenţială de la Chişinău este la fel ca şi Maia Sandu, cetăţean al României.

(…) Suntem acelaşi popor, doar că românii de peste Prut au fost supuşi unui proces diabolic de deznaţionalizare şi odată, cu trecerea timpului, evident că această influenţă malefică a Rusiei se reduce. Nu putem să vedem lucrurile decât în această cheie. pe de-altă parte, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu-i asigură securitatea.

Doar unirea cu România îi poate aduce umbrela NATO, care o poate proteja de eventuale atacuri ale Federaţiei Ruse”, a avertizat oficialul român în cadrul emisiunii TV „News Pass” de pe B1 TV.

Rusia se străduiește să compromită referendumul pentru integrarea în UE a Republicii Moldova

Potrivit spuselor sale, referendumul de duminică pentru integrarea țării vecine în Uniunea Europeană (UE) are o miză fără precedent deoarece cetățenii moldoveni trebuie să răspundă la invitația de integrare în blocul comunitar și să decidă asupra unei apropieri de România, rupându-se astfel definitiv de influențele Rusiei.

Votul de duminică va fi unul istoric, în contextul în care Rusia cheltuiește mulți bani pentru a împiedica desfășurarea referendumului.

„În general în Republica Moldova a dominat mulți ani incertitudinea, în ideea că o parte din societate își dorește o apropiere de Vest, de Uniunea Europeană, de România, o bună parte din societate încă era nostalgică după epoca sovietică. Odată cu războiul din Ucraina, această agresiune a schimbat percepția pentru o bună parte din populație și evident că autoritățile de la Chișinău au apelat la sprijin din partea Uniunii Europene.

Răspunsul Bruxelles-ului a fost unul destul de ferm, curajos și îmbucurător, pentru că Republica Moldova, de la o relație destul de greoaie, promițătoare, dar fără rezultate semnificative, a devenit odată cu acest război stat candidat, stat care a început negocierile de aderare, deci are o perspectivă solidă de intrare în Europeană. Acesta a fost răspunsul Uniunii Europene la amenințările venite din Rusia.

Acum, duminică, este momentul ca și cetățenii Republicii Moldova să răspundă la această invitație și evident că referendumul are o miză fără precedent, pentru că oamenii trebuie să dea un vot care are mai multe semnificații – pe de o parte, angajamentul că singura direcție pentru Republica Moldova rămâne integrarea în Uniunea Europeană și evident o apropiere de România, și desprinderea definitivă de influențele malefice ale Federației Ruse.

Deci este un vot istoric și cu o miză foarte mare, în condițiile în care Rusia utilizează toate instrumentele și resurse financiare uriașe pentru propagandă și dezinformare cu scopul de a nu reuși acest referendum”, a avertizat eurodeputatul PMP.

Situația de peste Prut a devenit din ce în ce mai tensionată

Rusia continuă să creeze probleme prin răspândirea dezinformării și prin organizarea de proteste împotriva guvernului. De altfel, există acuzații că s-au cumpărat voturi și că se încearcă contestarea rezultatelor alegerilor și a referendumului care susține legăturile cu Europa.

Republica Moldova și-a obținut independența în 1991, după căderea Uniunii Sovietice. La scurt timp după aceea, a avut loc un conflict în Transnistria, o regiune din estul țării, unde separatiștii, sprijiniți de armata sovietică, au provocat divizarea țării. De atunci, nu s-a făcut prea mult progres în rezolvarea acestui conflict, iar acest lucru a afectat dezvoltarea țării.

În plus, politica țării vecine este foarte fragmentată, partidele politice sunt tot mai divizate și nu există o viziune comună despre ce înseamnă identitatea națională moldovenească.