Șoșoacă susține unirea cu Republica Moldova
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că România trebuie să se unească urgent cu Republica Moldova și a susținut în Parlament acest punct de vedere. Ea a trimis, de asemenea, un proiect lege în acest sens la Chișinău, punctând că are soluția pentru realizarea reunificării.
„Am făcut un proiect de lege pe care i l-am trimis Maiei Sandu. Am primit număr de înregistrare de la Președinția Republicii Moldova. Proiectul dispune NATO, SUA, Rusiei, tuturor, că noi ne unim când vrem noi, nu când vor ei! Ca stat suveran, ne unim când vrem noi, nu când doresc SUA, Rusia, UE sau alții! (…)
Acest proiect a oprit o acțiune iredentistă în Transilvania, dar asta e altă poveste. Acest proiect aproape că a imitat ce s-a întâmplat la 1865, când Parlamentul Moldovei l-a ales pe Alexandru Ioan Cuza domn și pe urmă, la București și au decis unirea Moldovei cu România”, a declarat Diana Șoșoacă, luni, 5 iunie, la Realitatea PLUS.
Maia Sandu nu este omul potrivit
În opinia senatoarei, această idee de reunificare i-ar fi surâs și președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.
„Anul trecut, non-stop, Maia Sandu venea la o săptămână-două în România. S-a dus la Oradea, s-a întâlnit cu reprezentanți ai ungurilor, cu ideea că ar putea fi aleasă și în România, ca să se unească cele două țări”, a comentat Diana Șoșoacă, pentru sursa citată.
Pe de altă parte, Diana Șoșoacă spune că Maia Sandu nu este omul potrivit pentru a conduce Republica Moldova sau România.
„S-a văzut un sondaj că românii nu o vor pe Maia Sandu la conducerea României. Dar nici moldovenii nu o mai vor, pentru că în spatele ei sunt ONG-urile soroșiste.
Ea a și spus că nu mai e un proiect viabil unirea cu România. Pe ea o interesează integrarea în UE”, a mai transmis Șoșoacă.
Summit european în Republica Moldova
Pe de altă parte, Republica Moldova a găzduit recent cea de-a doua reuniune a Comunităţii Politice Europene. Comunitatea politică europeană este o platformă nouă de coordonare politică, ce îşi propune să promoveze dialogul politic şi cooperarea în vederea abordării chestiunilor de interes comun şi să consolideze securitatea, stabilitatea şi prosperitatea continentului european.
Reuniţi la masa discuţiilor, cei circa 50 de şefi de state, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni au abordat subiecte legate de securitate, energie şi conectivitate.