Ungaria ar fi obligată să își schimbe regimul poliției de frontieră
Pe lângă amenda uriașă de 80 de miliarde de forinți, care este deja o sumă fără precedent, Bruxelles vrea să oblige Ungaria să modifice regulile de la graniță introduse în 2015. Dacă nu o fac, vor primi și o penalizare zilnică de 400 de milioane de forinți, a spus György Bakondi, consilierul principal pe securitate al premierului Ungariei, Viktor Orban, în cadrul unui interviu TV.
„Bruxelles-ul vrea să le permitem imigranților ilegali să intre pe teritoriul Ungariei, să le judecăm cererile de azil aici și apoi să îi transportăm pe cei care nu sunt eligibili pentru statutul de refugiat înapoi de unde au venit”, a declarat el pentru postul TV M1.
Acesta a adăugat că, în ultimii zece ani, măsuri similare au fost adoptate în mai multe țări din Europa de Vest, dar au dus la probleme serioase, cum ar fi în Germania, Suedia, Olanda și altele. Integrarea refugiaților a eșuat: nu au învățat limba, au apărut abuzuri mari ale sistemelor de ajutor social, siguranța publică s-a înrăutățit și atacurile teroriste au crescut.
În plus, pentru cei care au primit refuz la cererea de azil, în nouă din zece cazuri, nu se reușește deportarea lor, așa că rămân ilegal în țară, lucrând la negru sau implicându-se în activități ilegale, a explicat oficialul maghiar.
Crearea unor zone mari pentru refugiați în țările care protejează granițele externe poate fi nefastă
Crearea unor zone mari pentru refugiați în țările care protejează granițele externe, cum e Ungaria, poate avea efecte foarte grave, a avertizat apoi György Bakondi. El a spus că sistemul de control la frontieră, aplicat din 2015, e crucial pentru siguranța internă. El a comentat și că extinderea controlului la frontierele Germaniei pe încă șase luni ar putea afecta colaborarea normală între țările din Uniunea Europeană.
De asemenea, Germania a recunoscut că există o problemă cu migrația ilegală nu doar dinspre Austria. Mulți migranți ilegali aleg să meargă acolo unde cred că vor găsi cele mai bune condiții de trai, adică în țările cu sisteme de ajutor social mai generoase. Întreținerea lor devine o povară pentru societate și poate avea impact politic, așa cum s-a văzut în ultimele alegeri regionale din Germania. Tot mai multe țări încep să considere că această abordare privind migrația este greșită.
Imigrația din Africa spre Europa are un impact major
Regiunea Sahel, la granița dintre Sahara și Africa Neagră, a jucat până acum un rol important în filtrarea migrației. Din cauza schimbărilor din acea zonă, acest rol nu mai este la fel de eficient. Ungaria va ajuta la restabilirea securității în regiune, oferind sprijin militar pentru antrenamente și susținând investiții în Ciad pentru a crea mai multe locuri de muncă și a stabiliza situația politică.
Imigrația din Africa spre Europa are un impact major și că, în următorii ani, numărul celor care trăiesc în acea zonă va crește atât de mult încât Europa ar putea ajunge într-o situație de securitate foarte greu de controlat. Din acest motiv, prevenirea este extrem de importantă. Este esențial să existe o cooperare strânsă între țări în ceea ce privește aplicarea legii și schimbul de informații pentru a preveni atacurile teroriste.