Se schimbă legea pensiilor! Gata cu pensionările anticipate. Care sunt persoanele vizate

Sursă: Dreamstime

Guvernul uneia dintre cele mai populare țări unde românii merg să muncească a anunțat că are de gând să reducă numărul pensionărilor anticipate. Ce a transmis şeful Executivului în urmă cu puţin timp cu privire la angajaţii care vor să iasă la pensie mai devreme?

Va fi redus numărul pensionărilor anticipate în această țară. Guvernul a decis

Guvernul de la Berlin are de gând să reducă numărul pensionărilor anticipate, a anunțat cancelarul Olaf Scholz.

”Numărul celor care pot lucra cu adevărat până la vârsta de pensionare trebuie să fie crescut. Pentru ca aceasta să funcţioneze, trebuie să extindem serviciile de program permanent în creşte şi şcoli”, spune el.

Tot mai mulți oameni aleg să iasă mai devreme la pensie

Datele oficiale arată că un număr din ce în ce mai ridicat de lucrători ies mai devreme la pensie. În timp ce vârsta de pensionare în Germania este de 65 de ani, oamenii aleg să se pensioneze la 63 sau 64 de ani, în ciuda faptului că firmele se plâng că nu au destui angajați.

Mai mult, Germania are în plan majorarea vârstei de pensionare de la 65 la 67 de ani până în anul 2031.

Condițiile s-au înrăutățit pentru pensionarii din Germania

Raportul anual Global Retirement Index a arătat că, în 2022, condițiile de pensionare pentru pensionarii din Germania s-au înrăutățit. Norvegia și Noua Zeelandă au fost numite printre primele 10 țări din lume pentru persoanele care caută o pensie sigură și fericită.

Indicele global de pensionare, realizat anual de Natixis Investment Managers, a raportat că condițiile de viață pentru persoanele care se pensionează în Germania sunt mai proaste decât în anii precedenți. În 2022, Germania a ocupat locul 11 la nivel internațional, în scădere de pe locul 8 în 2021.

Viitorul dezechilibru al Germaniei între numărul de persoane care lucrează și numărul de persoane care solicită pensii este demonstrat în raport cu ajutorul ratei de dependență a vârstnicilor, care arată numărul de pensionari la fiecare 100 de persoane. În Germania, acest raport se situa la 36,5 % în 2020 și va crește la 58,1 % până în 2050, scrie I am expat.

Germania are nevoie de imigrație

Cancelarul german a adus în discuție și crearea de condiții mai bune pentru tineri și de a investi în educația profesională a adulților. Olaf Scholz spune că este nevoie de imigrația din alte țări pentru ca Germania să rămână prosperă.

”Multă vreme, imigranţii în Germania au fost trataţi ca şi când urmau să părăsească ţara mai târziu. Obţinerea cetăţeniei nu era o prioritate. Însă noi am devenit de mult o ţară de imigraţie şi dorim acum să ne aliniem standardelor internaţionale”, spune el.

Primirea cetățeniei este posibilă după cinci ani, în alte țări, iar Germania vrea să se numere printre ele. Cancelarul Olaf Scholz spune că acest lucru se poate întâmpla dacă doritorii vorbesc limba germană, dacă lucrează și dacă nu au comis nicio infracțiune, scrie cotidianul Ouest-France.