Vestea venită de la fostul ministru al Muncii. Violeta Alexandru: Niciun leu în plus

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a înregistrat amendamente în ceea ce privește taxarea contractelor de muncă part-time, subliniind că aceasta ar trebui să se facă pentru câte ore se lucrează.

Violeta Alexandru a mai anunțat că s-a săturat de incorectitudine și de faptul că statul ia banii românilor care muncesc. De asemenea, fostul ministru a mai spus că doar Partidul Social Democrat (PSD) era în stare de un astfel de lucru, subliniind, totodată, că partidul condus de Marcel Ciolacu nu  respectă oamenii care muncesc.

„Am înregistrat amendamentele prin care taxarea contractelor part-time să se facă pentru exact cât se muncește. Niciun leu în plus. Aceasta e abordarea corectă. M-am săturat de incorectitudine, de jupuit oamenii care muncesc, de statul hulpav care îți ia și pentru ce nu încasezi. Așa ceva doar PSD e în stare să gândească și să facă. Pentru că ei nu respectă oamenii care muncesc. Sunt cu ochii doar după bani”, anunță Violeta Alexandru.

Amendamentele au fost depuse alături de Adrian Oros și Bogdan Bola

Fostul ministru și actual deputat al partidului Forța Dreptei a mai spus că timpurile în care trăim acum nu sunt nici ușoare, nici corecte. Violeta Alexandru a mai spus că nu dorește ca România să fie lăsată la mâna unor persoane care sunt pline de păcate, dar care țin lecții de corectitudine.

„N-aș vrea să renunțăm. Lăsăm România pe mâna unora care ne țin lecții de corectitudine în timp ce, dacă îi cauți, sunt plini de păcate. Mulțumesc tuturor celor cu care m-am consultat în această perioadă. Am depus amendamentele alături de colegii mei, senatorul Adrian Oros și deputatul Bogdan Bola”, încheie Violeta Alexandru.

Augustin Zegrean se opune supraimpozitării contractelor part-time

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a anunțat că orice persoană afectată de supraimpozitarea contractelor part-time se poate adresa instanței judecătorești. Potrivit spuselor sale, această ordonanţă este o încălcare a libertăţii muncii şi nu este normal ca un om care lucrează două ore să plătească taxe egale cu un om care lucrează opt ore.

„Nu Avocatul Poporului este singurul care poate să sesizeze Curtea cu o ordonanţă neconstituţională. Orice cetăţean care este afectat printr-o ordonanţă poate să se adreseze Justiţiei pentru apărarea drepturilor şi intereselor sale legitime şi este chiar o procedură specială pentru a ajunge cu o astfel de sesizare la Curtea Constituţională.

Mai întâi se adresează la instanţa de contencios, cere anularea ordonanţei de către instanţa de contencios administrativ şi, în cadrul acelei proceduri, poate să sesizeze şi Curtea Constituţională. S-a practicat de câteva ori în România această modalitate şi uneori chiar a reuşit”, a explicat luni Augustin Zegrean.