Noua lege a salarizării este discutată în continuare cu partenerii sociali, spune Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), care adaugă că unii dintre partenerii sociali au venit cu propuneri de coeficienți și grile de salarizare.
Noua lege a salarizării va fi discutată în continuare
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a publicat pe Facebook un nou mesaj în care vorbește despre proiectul privind noua lege a salarizării. Potrivit ministerului, acest proiect va fi în continuare discutat cu partenerii sociali, abia apoi va fi pus în transparență decizională.
Instituția condusă de Simona Bucura Oprescu a făcut mai multe precizări în contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la această lege.
Ministerul Muncii spune pe rețelele de socializare că au fost realizate consultări în cadrul dialogului social cu federațiile sindicale reprezentative ale tuturor familiilor ocupaționale.
Instituția mai spune că unii dintre partenerii sociali au venit cu propuneri de coeficienți și grile de salarizare.
De asemenea, instituția mai spune că aceste propuneri de află deja în analiză. Aceasta va fi efectuată după o metodologie elaborată de consultantul guvernamental pentru acest proiect de lege. Concret, este vorba despre Banca Mondială.
Legea salarizării, un jalon foarte important
Ministerul Muncii mai spune că legea salarizării este un jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba de jalonul cu numărul 420.
Instituția spune că este obligatoriu ca acesta să fie îndeplinit de către țara noastră. Drept urmare, Ministerul Muncii este într-un continuu dialog cu reprezentanții Comisiei Europene.
Tot pe Facebook, MMSS mai spune că demersul de realizare a noii legi a salarizării este în continuare unul transparent. Principalele obiective ale noii legi sunt:
- eliminarea inechităților din sistem
- stimularea performanței
Ministerul, condus de Simona Bucura Oprescu, mai spune că va discuta proiectul de act normativ referitor la noua lege înainte ca acesta să fie pus în transparență decizională.
Legea salarizării a fost din nou amânată
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că niciun salariu plătit de stat nu va înregistra o scădere odată ce noua lege a salarizării va fi implementată.
Chiar dacă Guvernul a promis că va finaliza legea salarizării în această primăvară, există posibilitatea ca aceasta să intre în vigoare abia în anul viitor.
Legea salarizării ar putea fi finalizată și implementată în totalitate până în 2025. Sectoarele care ar urma să beneficieze cel mai mult de majorările salariale ar fi sistemul sanitar, învățământul și industria IT.