Se strică vremea în România! Cod galben pentru șase județe din țară

Se strică vremea în România! Conform meteorologilor, județele Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad și Bihor se află sub avertizare de cod galben de ploi și vijelii, valabilă începând cu ora 12:00 și până la ora 21:00. Pe lângă ploile torențiale și vântul puternic, se vor înregistra și căderi de grindină, precum și descărcări electrice.

Reprezentanții ANM au transmis într-un comunicat că în Banat, Crișana și vestul Transilvaniei vor exista perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice frecvente, intensificări scurte ale vântului, cu rafale de 50-60 km/h, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor ajunge la 20-25 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare, iar izolat vor depăși 40 l/mp.

Aceste fenomene vor apărea izolat și în alte părți ale țării. Vineri, 25 aprilie, vremea va fi instabilă local în zonele montane și în sud-estul României.

ANM, cod galben, joi, 24 aprilie
SURSA FOTO: ANM

Vreme haotică la finalul lunii aprilie

Avertizările emise de ANM pentru această săptămână anunță vreme haotică în România, cu temperaturi ridicate, urmate de furtuni violente și o răcire bruscă. Specialiștii din cadrul ANM avertizează că finalul lunii aprilie va aduce fenomene meteorologice extreme, iar hidrologii atrag atenția asupra riscului de inundații în anumite regiuni ale țării.

A fost emis un Cod galben de furtuni de către Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea a fost valabilă miercuri, 23 aprilie, între orele 12:00 și 23:00, și a vizat regiunile Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Munteniei.

România s-a confruntat cu o nouă rundă de vreme severă, aproape jumătate din țară fiind sub incidența unui Cod galben de furtuni emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizarea a fost valabilă între orele 12:00 și 23:00 și a vizat regiunile Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Munteniei.

În aceste zone, meteorologii au anunțat instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torențiale, descărcări electrice frecvente, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibile căderi de grindină. Rafalele de vânt au atins viteze de 50-60 km/h.

Cantitățile de apă au ajuns la 20-25 l/mp, iar izolat au depășit chiar 40 l/mp. Astfel de fenomene s-au semnalat și în alte regiuni ale țării, dar cu o frecvență mai redusă. Mai multe puteți citi aici.