Se strică vremea! Românii trebuie să se pregătească pentru cei mai rău. ANM a spus exact de când trebuie să se aibă în vedere o răcire bruscă în România. Detalii despre acest subiect au venit chiar de la vârful instituției. Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat ce se întâmplă chiar de săptămâna viitoare.
Se strică vremea! Românii trebuie să se pregătească pentru cei mai rău. ANM a spus exact de când
ANM a venit cu vești importante pentru toți românii. Se strică vremea după acest weekend! Sunt practic, poate ultimele zile cu vreme caldă și temperaturi ridicate pentru această perioadă. După ziua de duminică, se va răci în toată țara. Directorul ANM, Elena Mateescu a dat detalii exacte.
În acest weekend, românii au avut parte de temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Prognoza meteo se va menține așa până la începutul săptămânii care vine. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat care sunt estimările meteo pentru următoarea perioadă.
”Marți vorbim de o vreme în răcire. La acest sfârșit de săptămână vorbim de temperaturi care, într-o bună parte din țară, mai ales în cea de sud, sud-est și est a țării, vor depăși 15 grade Celsius.
Se strică vremea! Românii trebuie să se pregătească pentru cei mai rău
Vorbim de o vreme, astăzi, mâine și luni, cu valori de temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar, însă marți, miercuri și joi vorbim de o vreme în răcire. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și până la 10 grade Celsius, iar minimele între -5 și până la 6 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei”, a spus ea.
Aceasta a explicat că vor fi și precipitații slabe cantitativ. În zona Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, este posibil să consemnăm din nou precipitații predominant sub formă de ninsoare, după care weekendul să aducă din nou temperaturi ușor în creștere.
Astăzi și mâine, vorbim de precipitații cu totul izolate, apoi vine ceața
„Astăzi și mâine, vorbim de precipitații cu totul izolate, în partea de nord-vest a țării. De interes rămân norii de tip stratiform, care pe parcursul nopților și dimineților vor determina producerea fenomenului de ceață.
Actualizarea informărilor pentru intervalul 22 noiembrie, până în jurul datei de 20 decembrie, menționează faptul că, pentru săptămâna viitoare, vorbim de precipitații în general normale, cu o tendință de excedent ușor în partea de sud-vest a țării și care vor fi de interes, în special, la mijlocul săptămânii viitoare”, a explicat la Antena 3 directorul ANM, Elena Mateescu.
Atenţionări nowcasting Cod galben de vânt
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă noi atenţionări nowcasting Cod galben de vânt valabile pentru zone din patru judeţe. În Covasna (zona de munte), Braşov (zona de munte de peste cota 1800 m) şi Sibiu (zona de munte de peste cota 1800 m) se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală în general de 80…90 km/h. Atenţionarea este valabilă până la ora 18:00.
Totodată, până la ora 15:00, în judeţul Dolj (Calafat, Băileşti, Dăbuleni, Poiana Mare, Moţăţei, Sadova, Călăraşi, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Galicea Mare, Desa, Bistreţ, Bârca, Unirea, Gighera, Rast, Bechet, Afumaţi, Goicea, Giurgiţa, Urzicuţa, Gângiova, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiaşi, Siliştea Crucii, Măceşu de Sus, Catane, Galiciuica, Măceşu de Jos, Cârna) intensificările vântului vor atinge viteze ce vor depăşi la rafală 55…60 km/h.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.