Se taie aceste pensii în România?! Au dezvăluit totul abia acum: Noi trebuie să înghiţim

pensionari, pensii sub 1.700 de lei

SURSA FOTO: Dreamstime

Anunțul momentului despre pensii. Avertismentul a venit acum și a fost făcut de către un specialist economic. Adrian Negrescu a spus ce se petrece cu pensiile speciale.

Pensii speciale. Acest subiect a fost abordat de către expertul economic Adrian Negrescu. El a explicat că toate aceste creşteri de preţuri şi de impozite sunt rezultatul „oalelor sparte” de pe urma unor legi „făcute foarte prost”.

Cât privește mult discutatele pensii speciale, Curtea Constituțională a retrimis în Parlament legea în cauză. Judecătorii constituționali au constatat că unele articole legate de pensiile magistraților sunt neconstituționale.

Decizia despre pensii luată de CCR

Decizia referitoare la pensiile magistraților a fost luată în unanimitate de CCR. Curtea a lăsat, astfel, deschisă posibilitatea supraimpozitării acelor pensii speciale. Este vorba de inclusiv cele ale magistraților.

Condiția este să nu se ajungă la o diminuare substanțială a pensiilor și să nu fie discriminatorie. Cu alte cuvinte, supraimpozitarea să se aplice tuturor. Faptul că legea nu a fost declarată neconstituțională în ansamblu permite aplicarea ei în ce privește categoriile de bugetari (polițiști, militari, diplomați etc) în cazul cărora nu au fost declarate articole neconstituționale.

Adrian Negrescu a făcut o serie de declarații pe acest subiect la România TV.

„Austeritatea este percepută doar în mediul privat. În mediul public nu există austeritate, dimpotrivă, salariile cresc.

Eh, asta este diferenţa dintre protejaţi, dintre cei care se cred deasupra legii şi noi, ceilalţi muritori, care trebuie să înghiţim creşteri de taxe, creşteri de preţuri, creşteri de orice numai pentru a acoperi oalele sparte ale unor politicieni şi ale unor legi făcute foarte prost”, a spus Negrescu.

Adrian Negrescu explică cât este gaura la buget

El a spus că dacă vedem acum 43 de miliarde gaură bugetară, aceasta ar trebui să fie 60 de miliarde, conform estimărilor bugetare. În opinia sda, însă, vor fi vreo 80 şi ceva de miliarde. El a explicat că acest lucru înseamnă că trebuie să înmulţiţi calculele acestea cu doi.

„Mai mult decât atât, gândiţi-vă că din 2019 până-n prezent noi am împrumutat 80 de miliarde de euro „, a arătat expertul economic.

El s-a întrebat retoric dacă a mai zis cineva de legea salarizării în sectorul bugetar care trebuia făcută de o grămadă de vreme. Acesta ar fi trebuit să repună pe nişte pante cât de cât normale salariile din sectorul public.

„Noi le plătim salariile până la urmă! Inclusiv magistraţilor!”, a comentat Negrescu.

bani/SURSA FOTO: Dreamstime

Pensii de 10.000 de euro pe lună pentru o anumită categorie de români

El a susținut că aceşti oameni au ajuns să aibă pensii de 10.000 de euro pe lună, pensie medie.

„Asta este România specialilor, România care trăieşte într-o altă realitate economică faţă de noi ceilalţi!”, s-a revoltat Adrian Negrescu.

Amintim că mai mulţi deputați din PNL au propus în Parlament un proiect legislativ care vizează eliminarea cotei de impozit pe dividende aplicată fondurilor de pensii administrate privat și fondurilor de pensii facultative.