Supraimpozitarea pensiilor. Simona Bucura Oprescu spune că a fost o întreagă discuție cu supraimpozitarea pensiilor. Totuși, ea subliniază că ideea nu le-a aparținut, ci a venit din partea unui grup de senatori care a dorit să vină cu impozitare suplimentară la pensii.
Supraimpozitarea pensiilor. Propunerea care a creat panică printre pensionari
Ministrul Muncii a subliniat că propunerea a provocat panică printre pensionari.
„A fost o întreagă discuție cu supraimpozitarea, această idee nu ne-a aparținut nouă, din păcate a aparținut unui grup de senatori care a dorit să vină cu impozitare suplimentară la pensii”, a declarat Simona Bucura Oprescu la postul de televiziune Realitatea Plus.
Ea a ținut să sublinieze și că Guvernul și Ministrul Muncii nu au fost de acord cu amendamentul. Ceea ce românii trebuie să știe, spune ea, este că guvernul nu are nicio intenție de supraimpozitare la pensii.
„Această propunere nu a făcut altceva decât să creeze panică printre pensionari, Guvernul și Ministerul Muncii nu au fost de acord cu acest amendament depus cu această modificare legislativă inițiată de un grup de senatori, iar ceea ce românii trebuie să știe este că guvernul nu are nicio intenție de supraimpozitare la pensii”, a mai spus ministrul.
Impozitarea pensiilor din sistemul public este și rămâne la fel
Ministrul Muncii a spus apoi că impozitarea pensiilor din sistemul public este și rămâne la fel. Astfel, pensiile sub 2.000 de lei sunt pensii pentru care nu se plătește niciun impozit.
Se plătește impozit de 10% doar pentru partea suplimentară de la 2.000 de lei în sus. De exemplu, cei care au o pensie de 2.800 plătesc un impozit „doar pentru partea de 800 de lei, adică 80 de lei, 10% din 800 de lei”.
Simona Bucura Oprescu a spus că este foarte important că românii să știe lucrul acesta. Astfel, nu vor apărea în spațiul public informații care să fie „rostogolite” și să creeze panică printre pensionari.
„Impozitarea pensiilor din sistemul public este și rămâne la fel, adică: Pensiile sub 2000 de lei sunt pensii pentru care nu se plătește niciun impozit, se plătește impozit de 10% doar pentru partea suplimentară de la 2000 de lei în sus. Cu alte cuvinte: dacă ai o pensie de 2800 de lei, plătești un impozit doar pentru partea de 800 de lei, adică 80 de lei, 10% din 800 de lei. Este foarte important că românii să știe lucrul acesta astfel încât în spațiul public să nu mai fie rostogolite știri false care să creeze panică printre pensionari”, a conchis Simona Bucura Oprescu.