Israelul este țara care a întrecut toate așteptările. Aici au fost vaccinate peste 10,2% din populaţie, adică peste 950.000 de locuitori în mai puţin de două săptămâni. Numărul persoanelor vaccinate împotriva virusului COVID-19 în Israel a ajuns la peste 950.000, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii israelian, citat de agenţia Xinhua.
Astfel, Israelul a vaccinat peste 10,2% din populaţia sa de aproximativ 9,3 milioane de locuitori în mai puţin de două săptămâni după ce a început campania de vaccinare pe 20 decembrie 2020.
Numărul vaccinărilor administrate joi a atins un maxim zilnic de 153.400, după ce a fost de asemenea peste 150.000 marţi şi miercuri, a informat ministerul într-un comunicat.
Numărul cazurilor de coronavirus în Israel a ajuns vineri la 423.262, cu 3.319 noi cazuri de joi seară.
Bilanţul morţilor din cauza virusului în Israel a crescut la 3.325 cu şapte noi decese, în timp ce numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă a ajuns de la 661 la 679, din 1.089 pacienţi spitalizaţi.
Recuperările totale au crescut la 376.322 după ce au fost adăugate 2.184 de noi cazuri de recuperare, în timp ce cazurile active se ridică la 43.615.
În Israel, epidemia COVID-19 ar putea fi oprită la sfârșitul lunii februarie
În Israel, epidemia COVID-19 ar putea fi oprită la sfârşitul lunii februarie, estimează specialiştii. Optimismul vine după ce campania de vaccinare a luat amploare şi în acelaşi timp au fost introduse din nou restricţii severe la nivelul întregii ţări.
Profesorul Eran Segal de la Institutul Weizmann a declarat că se așteaptă ca morbiditatea coronavirusului să scadă. În paralel, restricțiile la nivel național au două scopuri: reducerea infectărilor și facilitarea vaccinării.
În Israel sunt peste 1,4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani care reprezintă grupă de risc. În următoarele două săptămâni, dacă se menține ritmul de vaccinare, va fi un impact pentru reducerea morbidității. După trei săptămâni se va înregistra o scădere semnificativă a cazurilor grave.
S-ar fi putut evita a treia închidere la nivel național, dacă în timpul sărbătorii de Hanuka erau aplicate reguli sanitare stricte. Totodată, vaccinarea va permite funcționarea sistemuluie educativ. Cu extinderea vaccinării pe scară largă, epidemia de coronavirus s-ar putea încheia în luna februarie anul viitor, a declarat profesor Eran Segal de la Institutul Weizmann