Un nou spital în România! Acesta ar urma să fie construit în municipiul Oradea, a transmis sâmbătă, 13 mai, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Peste 100 de milioane de euro pentru construcţia unui nou spital în Oradea. Contractul va fi semnat în câteva zile

Demnitarul, prezent la Oradea, a anunţat o finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru un nou spital în acest municipiu, urmând să se semneze, săptămâna viitoare, contractul de finanţare pentru noua clădire a Spitalului Judeţean care va găzdui împreună Secţiile de Boli infecţioase şi Pneumologie.

„Cu toate că administraţia acestui judeţ nu este social-democrată, pe noi, ca social-democraţi, ne interesează accesul la servicii sanitare de foarte bună calitate, pentru toată lumea, pentru că pacienţii nu au culoare politică şi trebuie să beneficieze de ce e mai bun”, a declarat Alexandru Rafila, aflat la sediul PSD Bihor.

Cât despre contractul de finanţare pentru noul spital ce va găzdui Secţiile de Boli Infecţioase (fostul Spital de Boli infecţioase) şi Pneumologie (fostul Spital TBC), Alexandru Rafila a precizat că acesta va fi semnat în zilele următoare.

„Este o investiţie care depăşeşte consistent o sută de milioane de euro şi reprezintă o etapă importantă în definirea unei structuri – Spitalul Judeţean din Oradea – ce oferă servicii medicale complexe pacienţilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Trebuie continuate proiectele din domeniul sănătăţii, indiferent de la ce partid este ministrul într-un anumit moment

Demnitarul a venit cu detalii şi despre serviciile medicale de urgenţă prespitaliceşti. Spre exemplu, la Salonta va fi reabilitată în totalitate substaţia Ambulanţei, fiind reabilitat şi sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Oradea şi dotat cu un sistem energetic ecologic.

„Ambulanţa beneficiază de întreaga atenţie a Ministerului Sănătăţii, cu toate că coordonarea operativă se află la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Noi încercăm să compensăm lipsurile care s-au acumulat în serviciile de ambulanţă la nivel naţional, mă refer la dotarea cu ambulanţe noi, care este deficitară în acest moment şi o să încercăm să rezolvăm şi această problemă”, a mai transmis ministrul Sănătăţii sâmbătă, 13 mai.

Alexandru Rafila a vorbit şi despre importanţa continuării proiectelor deja începute.

„Cel mai important este continuarea construcţiei, a proiectelor, indiferent de orientarea politică a celor care ocupă temporar postul de ministru al Sănătăţii şi să ducă în final la servicii de calitate pentru cetăţeni şi foarte important – la creşterea încrederii oamenilor în sistemul de sănătate, pentru că sunt foarte mulţi profesionişti bine pregătiţi, responsabili, empatici, care îşi fac datoria şi cred că acest lucru trebuie respectat şi fructificat în interesul public”, a mai spus ministrul Sănătăţii.