Dancă precizează că numărul angajaților din aparatul bugetar a rămas în continuare același, iar criza sanitară a fost singurul motiv pentru care Guvernul nu a putut prioritiza această restructurare.
„Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar”, a spus Ionel Dancă la Digi24.
Restructurarea și reducerea aparatului bugetar va fi făcută
Dancă a spus clar că acest obiectiv este necesar și va fi cu siguranță făcut în contextul cheltuielilor bugetare care au crescut foarte mult din cauza crizei provocate de coronavirus, dar și măsurilor de sprijin pe care Guvernul a fost nevoit să le ia.
„Acest obiectiv al restructurării aparatului bugetar și al reducerii nu numai că este absolut necesar, el va fi făcut. Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare are a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”, a adăugat el.