Noi restricții în București? Anunț de ultimă oră de la Raed Arafat. Ce măsuri se vor aplica
Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea ca Bucureștiul să treacă de incidența de 7,5 la mie. Mai exact, acesta consideră că există o posibilitate, având în vedere numărul continuu al infectărilor. În acest context, șeful DSU susține că va fi nevoie de aplicarea măsurilor pentru incidența de 7,5 la mia de locuitori.
”Este posibil, la modul în care crește. Este posibil să ajungă și la 7,5 incidența la mie, dacă ajunge acolo se vor aplica măsurile pentru 7,5 la mie” a spus Raed Arafat, întrebat dacă va ajunge Bucureștiul la 7,5 la mia de locuitori, rată care vine cu noi măsuri.
Totodată, Raed Arafat a vorbit și despre situația generală a pandemiei din România. Șeful DSU susține că nu suntem într-un punct stabil, iar restricțiile impuse de autorități sunt mai relaxate decât în de alte țări.
Nu vor exista restricții mai dure
În același timp, Arafat dat asigurări că nu vor exista restricții mai dure. El a ținut să să mai facă încă odată apel la populație să respecte normele impuse în contextul pandemiei. Potrivit acestuia, dacă campania de vaccinare va merge bine, iar lumea va continua să respecte normele, restricțiile vor deveni istorie, iar România va merge spre normalitate.
„Situația nu este stabilă. (…) Măsurile sunt chiar mai ușoare decât în alte țări și ne permit să ameliorăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare.
Dacă campania de vaccinare merge bine și dacă oamenii se vaccinează și vor veni milioane de doze în următoare perioadă și speranța noastră este ca aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet, încet la normalitate”, a spus Raed Arafat, care a dat asigurări că „restricții mai dure nu vor exista”, am ai adăugat Raed Arafat.
Șeful DSU a mai vorbit și despre telemuncă și decalarea programului de la job, care sunt foarte importante pentru a se evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun și a magazinelor.
„Știu foarte multe companii private care încurajează telemunca. La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate fi aplicat acest lucru, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alții la ora 15 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine”, a spus Raed Arafat.
Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim