Compania de proiectare şi consultanţă Search Corporation, din Bucureşti, vrea să-şi extindă operaţiunile în străinătate, participând în acest scop la unele licitaţii, şi speră să revină în acest an la cifra de afaceri din 2008, de peste 73 milioane lei, după o scădere de 20% a indicatorului în 2009.

„La nivelul anului 2009 cifra de afaceri se situează cu 20% mai jos faţă de cea înregistrată în 2008. Pentru 2010, sperăm să revenim la cifra de afaceri din 2008”, a declarat directorul de relaţii publice al companiei, Mihaela Drăghici, citat de Mediafax.

Search Corporation a raportat în 2008 la Ministerul de Finanţe afaceri de 73,05 milioane de lei. Unul dintre principalele obiective ale companiei este încheierea de contracte pe pieţele externe, potrivit sursei citate.

Piaţa construcţiilor ar putea reveni la jumătatea anului

„Unul dintre serviciile noi constă în reabilitarea termică a clădirilor, servicii asigurate de către divizia Construcţii Civile şi Industriale. De asemenea, continuăm eforturile pentru promovarea şi atragerea de proiecte din zona Trafic şi Amenajări de Circulaţie. Unul din obiectivele majore este şi penetrarea pe pieţe internaţionale; am început să participăm la licitaţii din ţări vecine, sperăm în curând să avem şi rezultate pozitive în acest sens”, a spus Drăghici.

Compania estimează că piaţa de construcţii din România ar putea reveni pe creştere în a doua jumătate a acestui an, cu condiţia realizării de investiţii în infrastructura de transport, unul dintre cei mai importanţi factori care pot aduce creştere economică.

Printre măsurile luate de Search Corporation în contextul crizei se numără reducerea cheltuielilor, a salariilor şi a unei mici părţi din personal, în special din cadrul departamentelor care nu au avut proiecte în derulare.

SURSA: Mediafax