Vanzarile Seat, subsidiara a Volkswagen, vor scadea cu 22% pe piata spaniola in acest an si cu o rata asemanatoare in cursul anului 2009, din cauza faptului ca piata auto din Spania nu reuseste sa-si revina, a declarat presedintele Seat, Erich Schmitt.

Potrivit acestuia, „piata spaniola nu-si va reveni, tinandu-se cont de tot ceea ce se intampla in prezent in economia internationala”.

Seat intentioneze sa disponibilizeze circa 750 de angajati in perioada noiembrie 2008 – iulie 2009, in special din pricina scaderilor vanzarilor pe piata mama (Spania), care se apropie de recesiune.

Aceste probleme cu care se confrunta Seat apar la putin timp dupa ce competitorii Ford si General Motors (GM) au redus productia in Spania, tinand cont de aceleasi considerente.

Schmitt a adaugat ca acorudurile salariale incheiate cu angajatii, care indexeaza castigurile in functie de inflatie au redus din competitivitatea fabricilor Seat. Erich Schmitt a precizat ca este necesara o reducere a costurilor cu salariiloe pentru a putea salva locurile de munca.

Vanzarile de masini noi in Spania au inregistrat o scadere abrupta in acest an , si au inregistrat numai in luna septembrie un declin de 32%, aceasta fiind a cincia luna consecutiva cu rezultate negative in privinta vanzarilor de masini noi in Spania.

Sursa: Automotive News