De unde a avut Sebastian Burduja bani să studieze la Harvard şi Stanford? Este o întrebare pe care liberalul spune că o primeşte des, astfel că duminică, 12 mai, a ţinut să explice cum s-a întâmplat totul. Este o mare diferenţă faţă de ce crede publicul, afirmă el.
Sebastian Burduja a lămurit misterul. De unde a avut bani pentru a absolvi Harvard şi Stanford?
Sebastian Burduja, ministru al Energiei şi candidat PNL pentru Primăria Capitalei, a ţinut să lămurească o controversă. Multă lume îl întreabă de unde a avut bani pentru studiile pe care le-a realizat în afara ţării, la prestigioasele universităţi Harvard şi Stanford.
Explicaţia e mult mai simplă decât ar crede foarte multe persoane, spune reprezentantul PNL.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Burduja explică faptul că totul s-a datorat muncii şi rezultatelor pe care le-a avut. La Harvard şi Stanford nu contează ce bani ai sau nu ai în buzunar. Diferenţa o face „ceea ce ai în cap”, spune liberalul.
„Primesc de multe ori întrebarea – şi am primit-o inevitabil şi ieri seară, în sesiunea de Q&A de pe reţelele sociale – cum de mi-am permis studiile în afara României? Cu ce bani? De unde bani? Povestea este mult mai simplă decât ar crede mulţi.
Studiile de la Harvard şi Stanford mi le-am „permis” mai ales prin muncă şi rezultate. La aceste două mari universităţi poţi să studiezi în funcţie de ceea ce ai în cap, nu de ceea ce ai în buzunare”, a explicat Sebastian Burduja pe Facebook.
Toţi miliardarii din lume şi-ar trimite copiii acolo, dacă s-ar putea intra pe bani
La aceste universităţi, nu se intră pe bani, adaugă Burduja. Dacă s-ar întâmpla asta, toţi miliardarii lumii şi-ar trimite copiii acolo, însă asta nu se întâmplă. Se ţine cont de competenţe, iar studenţii cu merit primesc burse consistente.
Sebastian Burduja explică faptul că şi el a beneficiat, la Harvard, de bursa „David Rubenstein”. Aceasta a acoperit circa 60-70% din fondurile necesare. Evident, restul a trebuit să fie acoperit din propriul buzunar, dar şi din banii primiţi ca ajutor din partea familiei.
„Acolo se intră dacă ai creier, dacă ai cap, dacă eşti competent. La Harvard am avut cam 60% sau 70% din fonduri susţinute din burse.
Este o bursă celebră, David Rubenstein se cheamă, pentru o parte din cei care urmează un dublu masterat în politici publice şi administrarea afacerilor, exact programul pe care l-am făcut acolo, în trei ani.
Diferenţa sigur a venit din ceea ce eu acumulasem, din ce m-a ajutat familia.
Dacă s-ar intra pe bani la aceste universităţi, toţi miliardarii din lume şi-ar trimite copiii acolo. Nu contează cum te cheamă, de unde eşti şi câţi bani ai la aceste universităţi. Dacă eşti bun, performezi, dacă nu eşti bun, nu performezi”, a indicat candidatul PNL la Primăria Capitalei.
Sebastian Burduja a ţinut să mai precizeze că a fost printre primii şi la Stanford, primind la absolvire o distincţie rară care se acordă în anul al treilea celor 1 sau 2% dintre cei mai buni studenţi din universitate.
„E cea mai înaltă formă de recunoaştere a unui absolvent de la Stanford. La fel şi la Harvard, am terminat printre primii. Lucrurile acestea sunt publice”, a mai spus Burduja.