ELCEN a lansat deja procedura de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate, marcând astfel un prim pas concret în realizarea inițiativei, potrivit informațiilor oferite de Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a evidențiat importanța regândirii utilizării spațiilor publice

Acest proiect este gândit nu doar ca un centru administrativ, ci și ca o soluție urbană sustenabilă, cu spații care ar putea fi puse la dispoziția altor instituții. Integrarea tehnologiilor verzi este unul dintre obiectivele principale, iar efectele benefice sunt multiple, de la stimularea economiei prin crearea de noi locuri de muncă până la reducerea impactului poluării generate de activitățile instituțiilor publice.

Ministrul a oferit mai multe informații într-o postare realizată pe Facebook.

„În primăvara anului trecut, vă vorbeam pentru prima dată despre „Cartierul Energiei”, un proiect urban ambițios, care înseamnă realizarea în zona Grozăvești a unui ansamblu care să găzduiască sediile Ministerului Energiei și companiilor din subordine. Viziunea privind acest proiect implică perspectiva ca spațiile excedentare să poată fi oferite altor instituții.

Astăzi, a fost făcut primul pas, un pas mare însă, pentru începerea acestui proiect, ELCEN lansând procedura de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Realizarea efectivă a proiectului va veni cu efecte de multiplicare semnificative – noi locuri de muncă, stimul pentru dezvoltarea tehnologiilor verzi care vor fi integrate în proiect, exemplu pentru demararea unor inițiative similare care să reducă poluarea produsă de activitatea administrativă a instituțiilor publice sau a companiilor”, a scris ministrul în postarea realizată pe Facebook.

Sebastian Burduja
SURSĂ FOTO: Inquam Photos / Malina Norocea

Ministrul spune că Bucureștiul are nevoie de o viziune administrativă clară

Sebastian Burduja a evidențiat importanța regândirii utilizării spațiilor publice, mai ales a celor nevalorificate, subliniind că Bucureștiul are nevoie de o viziune administrativă clară pentru a se dezvolta armonios.

Pe lângă „Cartierul Energiei”, ministrul a amintit și alte inițiative urbane, precum regenerarea zonei Casa Radio și amenajarea unui parc în apropierea Palatului Parlamentului și a sediului Academiei Române. Burduja și-a exprimat speranța că, în anii următori, proiectul va deveni o realitate.

„Dezvoltarea Bucureștiului include multe componente, iar una dintre acestea, în opinia mea, este și regândirea modului în care utilizăm spațiile publice, mai ales pe cele abandonate. În ultimul an, am vorbit și despre „Cartierul Energiei”, dar și despre proiectul de regenerare urbană pentru Casa Radio sau despre parcul care poate fi realizat în zona Palatului Parlamentului și sediului Academiei Române.

Bucureștiul are foarte multe de oferit locuitorilor săi, dar totul trebuie cuplat cu o viziune administrativă clară. A administra Bucureștiul nu înseamnă doar micromanagement, ci și a da o direcție clară de dezvoltare și a veni cu proiecte curajoase. Felicit ELCEN pentru pasul făcut astăzi și sper ca, în următorii ani, „Cartierul Energiei” să devină o realitate și un exemplu”, a conchis Burduja.

Postarea poate fi vizualizată aici.