Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat miercuri, pe 29 mai, că Arenele BNR trebuie deschise pentru bucureșteni. El a spus că dacă va câștiga mandatul, baza sportivă și spațiul verde vor trece în administrarea Primăriei Generale.
Arenele BNR trebuie deschise pentru bucureșteni
Sebastian Burduja a afirmat că din păcate, conform legii, BNR nu a putut investi în această infrastructură sportivă vitală pentru București.
„Din păcate, în ultimii ani, Banca Naţională a României nu a putut, conform legii, să investească în această infrastructură sportivă vitală pentru Capitală. După intrarea României în Uniunea Europeană, conform tratatelor europene, banca centrală nu poate să investească în infrastructură sportivă. Au existat multiple încercări pentru trecerea Arenelor BNR şi a spaţiului verde din jurul arenelor în administrarea primăriei generale.
Având în vedere importanţa acestui loc, garanţia mea este că, în calitate de primar general, voi face ca acest lucru să se întâmple: Arenele BNR deschise pentru bucureşteni, pentru Bucureşti”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit liberalului, acest lucru se poate face „cu o simplă Hotărâre de Guvern, în baza unor discuţii între Primăria generală, Guvernul României şi Banca Naţională a României”.
„Aici avem o arenă sportivă, care ar putea găzdui din nou competiţii internaţionale de prestigiu şi am prezentat cum ar putea să arate Arenele BNR la standardele zilei de astăzi. De asemenea, parcul din jurul arenelor, aleea cu platani, toate aceste locuri trebuie deschise bucureştenilor.
Şi, pentru că suntem în proximitatea unor spaţii verzi, care nu sunt nici îngrijite, nici curate, deşi am fost minţiţi că ar arăta astfel, această arenă trebuie legată – şi bineînţeles spaţiul din proximitate – de Parcul Izvor, de parcul din jurul Palatului Parlamentului şi de spaţiul verde din faţa Academiei Române, formând astfel un circuit verde în acest cartier emblematic pentru Bucureşti”, a spus acesta.
Sebastian Burduja susține că trebuie investit în infrastructura sportivă de la Arenele BNR.
„Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă de aici, pentru că ea s-a degradat în toţi aceşti ani. Trebuie organizate competiţii sportive. Aşa cum am văzut la Cluj, la Oradea, arenele sportive atrag turişti, atrag spectatori, atrag dezvoltare pentru oraş.
Orice spectator care vine din afara oraşului se cazează undeva, mănâncă undeva, aduce o prosperitate pentru bucureşteni şi astfel de competiţii cu siguranţă se vor organiza aici, într-o zonă foarte bună a Bucureştiului, şi vor genera prosperitate”, a declarat el.
Candidatul PNL la Primăria Capitalei a subliniat că deschiderea Arenelor BNR este necesară pentru comunitate. Acesta a afirmat că deschiderea către comunitate presupune implementarea de programe pentru acest cartier, pentru alte cartiere din Bucureşti, pentru tineri și pentru copii.
Burduja a menționat că, din păcate, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la obezitate infantilă. Având la dispoziţie o astfel de infrastructură într-un loc ca acesta din Bucureşti, a subliniat că este sigur că pot deschide facilităţile către copii şi adulţi, promovând astfel sportul de masă, dar și sportul de performanță.
Liberalul a menționat că a observat baze sportive neglijate de administrațiile din Capitală.
Sebastian Burduja a adăugat că bazele sportive au fost ignorate de o administrație după alta, fiecare eșec fiind mai mare decât cel precedent. Potrivit lui, problema arenelor BNR trenează de aproape 10-15 ani.
Sebastian Burduja are planuri mari pentru spațiile verzi din București
Candidatul PNL la Primăria Capitalei are planuri ambițioase pentru spațiile verzi din București.
Primul proiect prevede crearea unui parc unitar conectat la zona din jurul Palatului Parlamentului. Acest parc ar urma să fie o zonă verde accesibilă prin pasarele pietonale și piste de biciclete, integrată cu parcul existent și extinsă până în fața Academiei Române.
În spatele arenelor BNR se află un parc aferent. Se poate crea un spațiu compus din patru zone verzi. Deși sunt necesare studii de oportunitate și fezabilitate, imaginile sugerează valorificarea unui spațiu vast, cu hectare întregi de verdeață. În spațiul din fața Academiei Române, există posibilitatea amenajării unui muzeu dedicat luptei anticomuniste. Mai multe puteți citi aici.