Nicușor Dan va avea un mandat suplimentar pentru a demonstra ce poate

Sebastian Burduja a declarat în emisiunea „România Politică” de la Prima News că are un proiect și o echipă, precum și consilierii generali necesari.

El a subliniat importanța construirea acestui plan, menționând că în următorii patru ani, Nicușor Dan ar avea un mandat suplimentar pentru a demonstra ce poate și ce nu poate realiza.

”Avem un proiect, avem o echipă, avem consilierii general (…) Avem acest plan şi este important să îl construim, cu atât mai mult cu cât peste 4 ani Nicuşor Dan ca avea încă un mandat în care să demonstreze de fapt ce poate şi ce nu poate.

Cred că doamna Firea nu va mai candida şi cred că domnul Piedone nu va mai candida, deci frica care a motivat mulţi bucureşteni să nu mă voteze, nu va mai exista”, a spus Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Sebastian Burduja va candida la Primăria Capitalei în 2028

El a completat că va candida la Primăria Capitalei peste 4 ani. Totuși, acest lucru nu înseamnă că în următorii patru ani vor sta doar să critice proiectele lui Nicușor Dan, întrucât bucureștenii nu așteaptă acest lucru.

În schimb, au de gând să adopte o politică pragmatică, evaluând proiect cu proiect și votând doar acele inițiative care sunt benefice pentru bucureșteni.

„Corect. Nu înseamnă că în aceşti patru ani de zile noi o să stăm să îi dăm croşee lui Nicuşor Dan, pentru nu asta aşteaptă bucureştenii.

Vom avea o politică pragmatică, proiect cu proiect, în care vom vota acele proiecte bune pentru bucureşteni”, a completat el.

sebastian burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Competiție în alegerile prezidențiale

Sebastian Burduja a fost întrebat în cadrul emisiunii „România Politică” de la Prima News despre viitorul coaliției de guvernare.

El a afirmat că nu consideră că „lumina” se va stinge în coaliție, subliniind că, în prezent, stabilitatea se menține în cadrul Guvernului.

Burduja a recunoscut că urmează o competiție în perspectiva alegerilor prezidențiale, ceea ce va aduce poziționări diferite în cadrul coaliției.

 ”Eu cred că rămâne aprinsă, cel puţin în Guvern este aprinsă. Sigur că există premisele şi va urma o competiţie pentru alegerile prezidenţiale şi e firesc să vedem poziţionări diferite în coaliţie dar eu sunt membru al PNL şi îi respect pe toţi colegii mei, sunt convins că suntem alternativa corectă pentru România şi sunt şi membru al Guvernului şi îmi fac treaba în Guvern.

Şi aşa gândesc toţi colegii şi există o colaborare foarte bună”, a precizat Ministrul Energiei, la Prima News.

Sebastian Burduja a subliniat că în cadrul guvernului nu este importantă culoarea politică. După el, cea mai importantă este capacitatea de a produce rezultate pentru cetățeni.

El a menționat că discuțiile interne ale guvernului rămân confidențiale, iar dezbaterile politice, în contextul alegerilor, pot deveni mai accentuate.

Totodată, Burduja a exprimat încrederea că, chiar și în momente dificile, coaliția a reușit:

  • să găsească puncte comune
  • să progreseze în realizarea agendei de proiecte

Întrebat dacă coaliția va rezista și după alegerile prezidențiale, Sebastian Burduja a afirmat că el crede că aceasta va rămâne stabilă, deoarece nu vede o alternativă viabilă în prezent, având în vedere experiențele anterioare.

El a subliniat că guvernarea anterioară cu USR nu a reușit să performeze. El spune că lucru nu este din cauza PNL. Totuși, Burduja recunoaște în același timp că opiniile sale pot fi subiective.