Sebastian Burduja anunță faptul că Electrica S.A și IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat pe Facebook că parteneriatul dintre România și Emiratele Arabe Unite va continua în domeniul energiei.
Electrica S.A și IHC urmează să creeze o companie care va fabrica echipamente energetice verzi, inclusiv soluții de stocare și contoare inteligente pentru digitalizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, și va dezvolta și gestiona infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice.
„Parteneriatul România-UAE continuă în energie: Electrica S.A și IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi, precum soluții de stocare și digitalizare a rețelei de distribuție a energiei electrice (contoare inteligente) și va dezvolta și opera o infrastructură pentru încărcarea autovehiculelor electrice”, scrie ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
El subliniază că a fost un susținător constant al parteneriatului cu Emiratele Arabe Unite (EAU), considerându-l o oportunitate strategică atât pentru România în ansamblu, cât și pentru sectorul energetic românesc în particular.
Revoluția energetică inițiată de România nu ar trebui să se limiteze doar la importul de echipamente fabricate de alte țări
Burduja a menționat că a subliniat de mai multe ori că revoluția energetică inițiată de România nu ar trebui să se limiteze doar la importul de echipamente fabricate de alte țări, ci să ofere și oportunități pentru dezvoltarea industriei românești.
El a explicat că acest lucru va conduce la crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea salariilor și oferirea șansei României de a exporta produse și servicii cu valoare adăugată ridicată.
De asemenea, Burduja a informat că, în urma aprobării de către Consiliul de Administrație al Electrica, a fost înființată o societate pe acțiuni (joint-venture) cu EsyaSoft Holding Ltd., parte a International Holding Company (IHC), care va dezvolta și opera tehnologii avansate pentru energie verde, având ca obiectiv atât piața națională, cât și cea europeană.
„De asemenea, am spus că revoluția energetică demarată de țara noastră trebuie să însemne nu doar importul de echipamente fabricate de alții, ci oportunitatea creșterii industriei românești. Asta înseamnă locuri de muncă, salarii mai bune și șansa României de a exporta produse și servicii cu valoare adăugată mare.
Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat astăzi constituirea unei societăți pe acțiuni (joint-venture) împreună cu EsyaSoft Holding Ltd., parte a International Holding Company (IHC). Compania va produce și opera tehnologii avansate pentru energie verde, care vor deservi atât piața națională, cât și cea europeană”, adaugă Burduja.