Sebastian Burduja: Finanțare pentru primăriile și universitățile din România, pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Sebastian Burduja

SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, vineri, că au fost semnate 22 de contracte noi de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare.

Au fost semnate contracte noi de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare

Joi, 1 august 2024, au fost semnate 22 de contracte noi de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare, destinate primăriilor și universităților din România, pentru instalarea de panouri fotovoltaice: energie verde, aer mai curat și facturi mai mici pentru comunitățile locale.

Valoarea totală a contractelor semnate se ridică la 71.504.371 de lei, din care 66.558.182 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată prin Fondul pentru Modernizare. Capacitatea totală instalată va fi de 10,29 MW. Prin acest apel, au fost sprijinite, până acum, peste 140 de comunități să dezvolte capacități proprii de producere a energiei, cu o valoare totală a investițiilor de peste 390 de milioane de lei. Astfel, puterea totală instalată a ajuns la peste 50 MW de energie verde în comunități din întreaga țară.

„România se modernizează, iar sectorul energetic este unul dintre campionii naționali la capitolul investiții. Toate aceste proiecte vor crea locuri de muncă mai bine plătite, vor susține dezvoltarea mediului privat și vor reduce facturile la energie electrică pentru români.

Le mulțumesc tuturor colegilor din Ministerul Energiei pentru munca lor din fiecare zi. Aici lucrăm la foc automat și vara, și după program, și în weekend-uri. Aceste rezultate li se datorează. Înainte, împreună”, a scris, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe contul său de Facebook.

Electrica S.A și IHC vor produce echipamente energetice verzi

Tot pe data de 1 august 2024, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat personal că parteneriatul dintre România și Emiratele Arabe Unite va continua în domeniul energiei. Parteneriatul României cu Emiratele Arabe Unite este o oportunitate strategică atât pentru țara noastră în ansamblu, cât și pentru sectorul energetic românesc în particular.

Din punctul lui de vedere, revoluția energetică inițiată de Executiv nu ar trebui să se limiteze doar la importul de echipamente fabricate de alte state, ci să ofere și oportunități pentru dezvoltarea industriei românești. Acest lucru va conduce la crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea salariilor și creșterea șansei României de a exporta produse și servicii cu valoare adăugată ridicată.

Electrica S.A și IHC urmează să creeze o companie care va fabrica echipamente energetice verzi, inclusiv soluții de stocare și contoare inteligente pentru digitalizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, și va dezvolta și gestiona infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice.