Potrivit lui Sebastian Burduja, listarea Hidroelectrica reprezintă o oportunitate pentru românii care își doresc să investească în companiile strategice ale statului şi să-şi înmulţească agoniseala.
„De altfel, şi anul trecut, probabil vă amintiţi, am susţinut o lege prin care s-au scăzut contribuţiile datorate pentru câştigul net pe piaţa de capital de la 10% la 1, respectiv 2% în funcţie de perioada deţinerii. Şi vă mulţumesc pentru sprijin, pentru că a fost o iniţiativă foarte larg susţinută şi transpartinică.
Deci, da, cred că este o măsură bună. Nu înseamnă că ne vindem ţara, înseamnă că dăm românilor posibilitatea să investească în companiile strategice ale statului român şi să-şi înmulţească agoniseala”, a declarat el.
Miercuri, pe 14 iunie, Sebastian Burduja a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Energiei, cu 38 voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.
Hidroelectrica a anunțat că se va lista la BVB la începutul acestei luni
Vă reamintim că pe data de 6 iunie, Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din România, a anunțat printr-un comunicat că se va lista la BVB (Bursa de Valori Bucureşti).
„Hidroelectrica SA, principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunţă astăzi intenţia Fondului Proprietatea, un fond de investiţii alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., de a desfăşura o ofertă publică iniţială având drept obiect acţiuni ordinare existente.
Societatea intenţionează totodată să aplice pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB)”, se arată în comunicatul oficial emis de Hidroelectrica.
Acţiunile companiei vor fi incluse în indicele BET al BVB
Fondul a primit acordul acţionarilor pentru a dispune în cadrul Ofertei de întreaga sa participaţie de până la 19,94%, din numărul total de acţiuni emise de Societate. Numărul de acţiuni ce vor fi vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior.
Societatea nu va realiza o majorare de capital în contextul Ofertei şi nu va beneficia în vreun fel de fondurile obţinute ca urmare a desfăşurării Ofertei.
Oferta va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor retail şi instituţionali din România, precum şi investitorilor instituţionali internaţionali eligibili. Acţiunile vor fi vândute şi, ulterior Admiterii, tranzacţionate în lei, se mai arată în detaliile privind intenţia de listare la Bursă.