Sebastian Burduja, vești bune pentru România

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat, luni, un Memorandum de Înțelegere cu American Biocarbon Delaware LLC. Astfel, a fost marcat începutul unei ere a energiei verzi și a sustenabilității pentru Valea Jiului. Prin memorandumul strategic româno-american, vor fi reduse emisiile de carbon, va fi transformată centrala de la Paroșeni într-o unitate 100% regenerabilă și va fi protejat mediul înconjurător, fără a compromite sectorul forestier.

Potrivit spuselor sale, înlocuirea treptată a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României. Cu ajutorul unei investiții de circa 400 de milioane de euro și utilizarea reziduurilor agricole românești pentru producția de biocarbon se va realiza tranziția energetică echitabilă a României.

„De-a lungul anilor, Valea Jiului a fost inima energiei pentru România, un loc unde tradiția și munca grea au modelat istoria și comunitatea. În vizitele mele la Livezeni, Vulcan, Lupeni, Lonea și Paroșeni, am simțit mândria și spiritul oamenilor de aici, dar și nevoia urgentă de schimbare și speranță pentru viitor.

Astăzi, scriem un nou capitol în această poveste. (…) Alăturați-vă Ministerului Energiei în această călătorie către un viitor mai curat și mai sustenabil. Împreună vom transforma Valea Jiului și vom scrie o nouă pagină pentru România Viitorului!”, a scris, luni, Sebastian Burduja pe contul lui de Facebook.

Centrala termoelectrică Paroșeni va fi modernizată

Centrala termoelectrică Paroșeni face trecerea de la utilizarea cărbunelui la biocarburant, marcând un pas semnificativ către o producție de energie mai sustenabilă și ecologică, cu impact redus asupra schimbărilor climatice. Această tranziție este posibilă datorită semnării unui memorandum între Ministerul Energiei și compania americană American Bio-Carbon Delaware LLC.

Memorandumul, semnat în data de 27 noiembrie, anunță modificări semnificative la Centrala termoelectrică Paroșeni. Autoritățile române doresc să transforme centrala într-o instalație modernă, orientată către utilizarea biocarburantului în locul cărbunelui. Această inițiativă reprezintă un angajament important pentru adoptarea practicilor mai sustenabile în producția de energie, având potențialul de a aduce beneficii semnificative mediului și de a contribui la reducerea amprentei de carbon.

Transformarea Centralei termoelectrice Paroșeni într-o instalație modernă reprezintă o contribuție semnificativă la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2). Această schimbare va sprijini eforturile României de a se alinia la obiectivele de sustenabilitate și decarbonizare stabilite la nivel european. Este un pas crucial către o producție de energie mai curată și mai prietenoasă cu mediul. Memorandumul semnat reflectă, în același timp, angajamentul țării în lupta împotriva schimbărilor climatice.