UPDATE. Se disjunge urmărirea penală și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, prin intermediul Institutului Insomar, față de Viorel Hrebenciuc, Robert Negoiță, Sebastian Ghiță și Emilian Dinescu

Potrivit surselor EVZ, DNA a disjuns cercetările împotriva altor persoane, în cazul Ioan Niculae – sponsorizarea ilegală a campaniei electorale prezidenţiale a lui Mircea Geoană. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, fără ca şeful de campanie a lui Geoana, Viorel Hrebenciuc, să fie oficial inculpat, dar DNA continuă cercetările pe disjungerea din acest caz.

Staff-ul de campanie al lui Mircea Geoană era condus de Viorel Hrebenciuc, iar Victor Ponta era purtătorul de cuvânt al prezidenţiabilului PSD-ist. Niciunul dintre cei trei nu a fost pus sub acuzare, ca, de altfel, nici Sorin Ovidiu Vîntu.
Robert Negoiţă: "Aflăm în fiecare zi de furăciuni şi corupţie"

"Să ne uităm pe execuţiile bugetare din 2011 şi o să vedem şi în 2011 încasări mai mari ca în 2007, 2008 când se plăteau mai mulţi bani. Întrebarea este, dom’ne, şi cu toate astea unde sunt banii? Ce faceţi voi cu ei?", se întreba omul de afaceri Robert Negoiță, în cadrul unei emisiuni TV.

"Nu vedem nici autostrăzile, nu vedem nici agricultura, nu vedeam nici ajutoare în economie, nu vedem nimic. Aflăm în fiecare zi furăciuni şi corupţie", spunea omul de afaceri.

"E normal să tăiem de la ajutoarele pentru copii, pentru mămici şi bebeluşi. Vă aduceţi aminte că s-au patentat deja anumite expresii pentru copii, acei 42 de lei pe lună care e de râs, şi pe aceia vreţi să îi tăiaţi ca să furaţi voi mai mult?"