Impactul financiar din majorarea TVA estimată de Finanţe nu ajunge nici măcar la jumătate din cifra preconizată de ministru în luna iunie. Ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a dat iarăşi cu bâta-n baltă. De data aceasta a încurcat rău cifrele. Pe 26 iunie, ziua în care s-a decis majorarea TVA cu cinci puncte procentuale, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a declarat neconstituţională diminuarea pensiilor cu 15%, ministrul estima impactul bugetar a
Impactul financiar din majorarea TVA estimată de Finanţe nu ajunge nici măcar la jumătate din cifra preconizată de ministru în luna iunie.
Ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a dat iarăşi cu bâta-n baltă. De data aceasta a încurcat rău cifrele. Pe 26 iunie, ziua în care s-a decis majorarea TVA cu cinci puncte procentuale, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a declarat neconstituţională diminuarea pensiilor cu 15%, ministrul estima impactul bugetar al acestei măsuri „de urgenţă” între 3,5 şi 4 miliarde de euro.
La numai o lună şi jumătate de la această declaraţie, experţii de la Finanţe estimează că din majorarea TVA se vor colecta în plus la buget cel mult 1,4 miliarde de lei, adică nici jumătate din cifra estimată chiar de ministrul Vlădescu.
Noua estimare este cuprinsă în nota de fundamentare a proiectului de rectificare bugetară, act obţinut de EVZ. Rectificarea a fost discutată miercuri în şedinţa de guvern, în primă lectură, şi urmează să fie aprobată săptămâna viitoare.
DETALII:
Citeşte mai multe pe evz.ro