Numele fostului ministru de Finanţe în Cabinetul Tăriceanu Sebastian Vlădescu este vehiculat pentru portofoliul Finanţelor în viitorul cabinet Boc, potrivit unor surse democrat-liberale.

Nominalizarea lui Sebastian Vlădescu la Finanţe a fost luată în calcul încă din perioada în care se spera ca liberalii să ia decizia de a intra la guvernare alături de democrat-liberali, acesta fiind apreciat pentru expertiza în domeniu, potrivit surselor citate de Mediafax.

Sebastian Vlădescu a fost ministru de Finanţe în Cabinetul Tăriceanu, din august 2005 până în aprilie 2007, când a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şase luni mai târziu fiind eliberat din funcţie la cerere. El a fost secretar de stat la Finanţe şi în 2000.

Sebastian Vlădescu a fost negociatorul şef din partea României la privatizarea fabricii de automobile de la Craiova şi a condus privatizarea BCR. După ce a părăsit ministerul Finanţelor, a fost numit şef al comisiei pentru selectarea administratorului Fondului Proprietatea.

Pentru portofoliul Finanţelor a fost vehiculat şi numele lui Lucian Croitoru, care, însă, a declarat pentru capital.ro că nu va accepta un post în guvern, dacă i se va propune şi că doreşte să rămână la BNR.