Scăderea consumului nu va permite creșterea prețurilor de vânzare a carnii de porc, astfel că procesatorii vor fi nevoiți să taie din marja de profit.În acest sens, procesatorii de carne au nevoie de susținere în această perioada a anului.
Cel mai putin afectați în această perioadă sunt procesatorii, care dispun de capacități care acoperă întreg fluxul de fabricație, cum este cazul și companiei CarmOlimp. “Impactul secetei va fi minim la nivelul companiei noastre având în vedere că putem controla mai ușor costurile de producție. Activitatea CarmOlimp acoperă întregul flux de fabricație, având în dotare atât terenurile agricole, fermele și fabricile de procesare, cât și lanțul de distribuție a produselor. Dar, cu siguranță, procesatorii care sunt dependenți de achizițiile de cereale vor fi afectați grav”, spune Valentin Soneriu, Directorul General al CarmOlimp.
Carmolimp a înregistrat în prima jumătate a anului afaceri de 14 milioane de euro, în creștere cu 20% față de perioada anterioară și își menține previziunile privind atingerea în 2012 a nivelului de 30 milioane de euro. Previziunile au la bază noua strategie a companiei de a se extinde puternic pe segmentul mezelurilor produse în unitatea proprie.
În acelasi timp, în ciuda evolutței pieței, compania are ca ținta atingerea unei marje de profit superioare celei din 2011. În prezent, compania operează un numar de 50 magazine și peste 60 de unități în sistem franciză.