Secretul celor mai crocanți cartofi prăjiți. Nu mai faceți această greșeală când îi preparați
Dacă ați căutat cea mai bună modalitate de a prepara delicioșii cartofi prăjiți și nu ați găsit-o, acest site vă vine în ajutor. Practic este vorba de câteva trucuri la care nimeni nu s-ar fi gândit. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă asigura că delicioșii cartofii prăjiți ies crocanți la exterior și pufoși în interior.
Cartofii cerați sunt buni pentru salate și alte mâncăruri, dar pentru o porție de cartofi crocanți ar fi bine să alegem cartofii universali, cum ar fi cei albi. Nivelul ridicat de amidon și conținutul scăzut de umiditate al acestor cartofi îi fac perfecți pentru a avea la final un exterior crocant, menținând în același timp interiorul moale.
Cartofii roșii, cerați, nu sunt cea mai bună alegere atunci când ne dorim o porție de cartofi pai.
Puneți-i la fiert înainte de a-i prăji
Fierberea cartofilor ne ia mai mult timp decât am dori, dar merită. Dar cum devine cartoful crocant? Prin formarea unui strat de amidon gelatinat pe exteriorul cartofului. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl fierbeți mai întâi, permițând amidonului să se înmoaie și apoi să se recristalizeze, răcindu-l puțin.
Tăierea uniformă a cartofilor este esențială. Rezultatul final, adică acea crustă crocantă, depinde de tăierea cartofilor în dimensiuni egale. Dacă vreți o precizie milimetrică, puteți folosi un feliator tip mandolină. Pentru un gătit mai uniform, tăiați-i la aceeași lungime și grosime!
Grăsimea de rață are o aromă distinctă, care se absoarbe foarte ușor pe suprafața cartofului. Dacă nu aveți grăsime de rață la îndemână, folosiți orice tip de ulei. Uleiul de măsline își va face treaba bine, deși tot grăsimile animale dau cel mai bun gust cartofilor.
Cel mai bun mod de a obține cartofi crocanți este să-i prăjiți. Pentru început, prăjiți cartofii în ulei din abundență, la o temperatură scăzută, timp de cinci până la șapte minute. În acest fel, interiorul cartofilor va fi moale.
Scoateți cartofii din ulei și uscați-i pe un prosop de hârtie. Apoi, creșteți focul și lăsați-i la prăjit alte trei-patru minute, până când vor avea o culoare maro auriu frumoasă. Prăjirea dublă va asigura că interiorul este moale și exteriorul crocant.
Nu grăbiți procesul de prăjire
Un ultim sfat este să aveți răbdare atunci când prăjiți cartofii, astfel încât să obțineți toate marginile crocante și maronii.
Cheia este să vă asigurați că lăsați părțile inferioare să fie crocante. Când cartofii nu se desprind ușor, riscați ca părțile lor crocante să se lipească de fundul tigăii.
Mare atenție cum dozați sarea
După ce i-ați scos din tigaie, așezați-i pe un prosop de hârtie absorbantă, astfel încât să se scurgă excesul de ulei. Abia după câteva minute, când cartofii s-au răcit puțin, îi puteți condimenta cu sare. În acest fel, cartofii prăjiți vor rămâne crocanți.
Dacă doriți un cartof crocant gata în timp record puteți folosi friteuza cu aer. Cartofii se gătesc aproximativ de două ori mai repede în friteuza cu aer, decât în cuptor.