Toamna, în ciuda recoltelor pe care ni le oferă, nu este un anotimp simpatizat de oameni din cauza temperaturile scăzute și a ploii. Nu în aceeași situație se află, însă, cartofii. Această legumă, cu puține condimente deasupra, ne aduce zâmbetul pe buze, mereu, indiferent de anotimpul în care ne-am afla.

Când vine vorba de gătit, bucătăria ne oferă posibilități nelimitate, mai ales dacă alegem să pregătit cartofi. Ne plac cartofii prăjiți cu cașcaval topit, piureul cremos și dulce, cartofii natur condimentați, iar lista continuă. Însă nimic nu se compară cu cartofii crocanți la cuptor. Interiorul lor moale și crusta aurie și crocantă te fac să uiți de schimbările termice din noiembrie.

Dacă ți-am făcut poftă și ai vrea să pregătești o porție pentru weekend, în rândurile următoare poți descoperi secretul cartofilor la cuptor extra crocanți. Atenție, mirosul delicios îi va face pe vecini să intre cu forța în bucătăria ta!

Secretul cartofilor crocanți la cuptor

Stai liniștit/ă, nu trebuie să fii un expert în bucătărie ca să te poți bucura de o porție gustoasă de legume la cuptor. Rețeta pe care ți-am pregătit-o este simplă și poate fi realizată chiar și de începători, iar rezultatele sigur îi vor mulțimi și pe mofturoșii casei. Cât despre incrediente, nu trebuie să te îngrijorezi, nu îți vei goli portofelul pe condimente scumpe. Ai deja tot ce îți trebuie acasă.

Ingrediente:

– o linguriță cu vârf de sare;

– o linguriță de rozmarin;

– trei linguri de ulei;

– trei linguri de unt;

– 200 gr de gheață;

– 2 L de apă rece;

– piper negru, după gust;

Mod de preparare:

Curăță cartofii de coajă și taiei în jumătate. Pune-i într-o cratiță și toarnă apă rece peste ei, suficientă cât să acopere complet cartofii. Secretul este să adaugi gheață și sare. Acoperă cratița cu un capac și așteaptă 5-7 minute. Astfel vei îndepărta amidonul, iar cartofii vor putea deveni crocanți în exterior și moi în interior.

Pune cratița cu cartofi la foc, îndepărtează spuma și fierbe legumele timp de 3 minute. Apoi scoate legumele din apă.

Toarnă ulei în tava de copt, plus rozmarin și usturoi, apoi varsă cartofii acolo și adaugă sare și piper. Pune câteva bucăți de unt peste și lasă cartofii la copt timp de 40-45 de minute la temperatura de 200°C. Acum că ai aflat tot ce trebuie să faci, noi îți urăm spor în bucătărie și un weekend plăcut.