Cu siguranță, omleta rămâne cea mai apreciată modalitate de a pregăti un mic dejun delicios, mai ales dacă este servită alături de șuncă și pâine prăjită. Orice gospodină caută secretul unei omlete perfecte, adăugând diferite ingrediente „secrete” cum ar fi smântâna sau laptele.

Există totuși un ingredient care va face omleta foarte pufoasă și la care nu ne-am fi gândit până acum?

De ce ar trebui să adaugăm suc de lămâie în omletă

Adăugarea sucului de lămâie în omletă poate suna ciudat la început, dar se pare că există o explicație.

Expertul în alimentație Makenzie Bryson Jackson a explicat pentru WellandGood cum funcționează acest ingredient când facem omletă.

Albumina, sau structura proteinelor din interiorul unui ou, reacționează cu acidul din zeama de lămâie pentru a crea o structură interioară mai robustă, care reține bulele de aer. Pe măsură ce ouăle se gătesc, bulele de aer le fac să devină mai ușoare și mai pufoase.

Jackson spune că sucul de lămâie ajută ouăle să se gătească mai ușor. „Lichidul din suc diluează acele proteine ​​din ouă, astfel încât să nu se coaguleze atât de repede”, spune ea. „Se gătesc mai încet, deoarece există mai multă apă care trebuie să se evapore, iar apa creează abur, creând o textură mai moale și mai pufoasă.”

Această modificare face diferența atunci când se prepară un mic dejun clasic precum omleta.

Cum să faceți omletă cu suc de lămâie

Bateți bine într-un castron șase ouă, o jumătate de linguriță de suc de lămâie și un praf de sare și piper. Lăsați amestecul deoparte și apoi încingeți trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Când uleiul s-a încins, turnați ouăle bătute în tigaie. Omleta va fi gata în 3-4 minute.

Deși v-ați putea aștepta ca ouăle să aibă o aromă puternică de lămâie, veți constata că omleta nu are gust acrișor și nici o aciditate foarte mare.

Folosiți întotdeauna ouă proaspete

Ca la orice preparat care conține ouă, este extrem de important să folosiți întotdeauna ouă proaspete. Un alt truc folosit cu succes de unii bucătari constă în adăugarea apei minerale în ouăle bătute. De asemenea, oricine prepară omletă știe că trebuie ținută la foc mic, eventual sub capac, și trebuie întoarsă și pe cealaltă parte.

În ceea ce privește condimentarea omletei, bucătarul Gordon Ramsay recomandă ca sarea să fie adăugată la final, chiar înainte ca ouăle să fie luate de pe foc.