Secretul celor mai bune sarmale! Cât orez se pune la un kilogram de carne? Vor ieși delicioase
Prepararea sarmalelor necesită respectarea anumitor proporții. De exemplu, este necesară o cantitate potrivită de orez pentru a găti sarmale moldovenești delicioase.
În cazul în care punem prea mult sau prea puțin orez la un kilogram de carne, sarmalele vor ieși prea tari sau prea moi. Din acest motiv, trebuie să fim foarte atenți atunci când adăugăm orezul.
Astfel, la un kilogram de carne se pun 100 de grame de orez, fiind respectată o proporție de 10% orez/kilogram de carne.
Lista ingredientelor necesare
Pentru a obține acest fel de mâncare delicios, sunt necesare următoarele ingrediente:
- 1 kg de carne tocată de porc și de vită;
- costiță afumată, după gust;
- 100 g orez;
- 3-4 kg varză acră;
- ceapă;
- ulei pentru prăjit;
- 3-4 linguri de bulion;
- câteva frunze de dafin;
- cimbru;
- mărar;
- sare;
- piper.
Modalitate de preparare
În primul rând, ceapa trebuie curățată, spălată și tocată mărunt, înainte de a fi pusă la călit, la foc mic. Mai apoi, trebuie să adăugăm orezul spălat. Se lasă la foc mic pentru două minute, amestecând continuu, ca să nu se prindă.
După aceea, carnea tocată trebuie pusă într-o oală mare, după care se adaugă ceapa și orezul călit, piperul măcinat, cimbrul uscat și mărarul tocat. Se împăturește apoi carnea în frunze de varză și se pun în cerc, în picioare.
În funcție de preferință, printre sarmale poate fi pusă și afumătură. Se lasă la fiert aproximativ trei ore, la foc mare, până când dau în clocot. Într-un final, se lasă aproximativ 40 de minute la foc mai mic.
Ce trebuie adăugat în sarmale?
În altă ordine de idei, amintim că cele mai bune sarmale ies atunci când este folosit un amestec de carne tocată, din vită şi porc. Nu este însă singura variantă, pentru că în alte zone ale ţării se poate folosi pentru compoziţie şi carne de oaie, pasăre sau chiar de peşte, ultima variantă în special în zona Deltei Dunării.
Un alt secret este să utilizarea de cartofi raşi mărunt şi bine storşi de zeamă, dar şi două felii de pâine uscată, înmuiată în apă şi apoi stoarsă.