Maioneza este inclusă, de obicei, pe lista alimentelor „interzise” pentru cei care preferă să mănânce sănătos. Cu toate acestea, secretul unor cartofi copți crocanți, ca la restaurant, stă tocmai în acest ingredient la care nu ne-am fi gândit.
Dacă, de obicei, maioneza este adăugată de gospodine în salata de cartofi sau în sandvișuri, iată că există și o altă variantă: ea poate deveni un ingredient pentru cartofii la cuptor, scrie 30seconds.com.
Maioneza se poate combina cu orice preparat, de la legume până la carne
Maioneza se prepară din ulei, ouă, sare de lămâie și condimente. Din acest motiv, maioneza este groasă și se poate combina cu orice preparat, de la legume până la diferite produse din carne.
Timp de preparare: 25 până la 30 de minute
Porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri de maioneză (folosiți maioneză adevărată, niciodată light sau vegană)
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță patrunjel uscat
- 2 linguri rase de parmezan proaspăt ras
- sare
- 2 cartofi mari, spălați și taiați în felii mari (de pereferat necurățați de coajă)
1. Amestecați într-un castron maioneza, usturoiul, oregano, pătrunjelul, parmezanul și sarea
2. Adăugați cartofii și amestecați-i bine cu compoziția de mai sus
3. Așezați cartofii pe o tavă tapetată cu unt sau cu hârtie de copt
4. Băgați tava cu cartofi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până când devin fragezi și crocanți – aproximativ 25 – 30 de minute.