Secretul celor mai buni cartofi prăjiți. Ingredientul minune care îi face crocanți

cartofi prăjiți

SURSA FOTO: Dreamstime

Secretul celor mai buni cartofi prăjiți. Dacă ați căutat cea mai bună modalitate de a prepara delicioșii cartofi prăjiți, și încă nu ați găsit-o, acum puteți încerca o variantă, care va rivaliza cu produsele pe care le mâncați la fast-food.

Secretul celor mai buni cartofi prăjiți. Ingredientul minune care îi face crocanți

Secretul celor mai buni cartofi prăjiți. Dacă ați căutat cea mai bună modalitate de a prepara delicioșii cartofi prăjiți, și încă nu ați găsit-o, acum puteți încerca o variantă, care va rivaliza cu produsele pe care le mâncați la fast-food.

După cum se știe, cartofii trebuie prăjiți de două ori pentru a avea acel exterior perfect, auriu. Mai mult, înmuirea cartofilor tăiați în apă rece va elimina necesitatea fierberii lor, așa cum procedează unele gospodine, înainte de a-i prăji, arată acest site.

Curățați și tăiați cartofii

1. În primul rând, luați un cartof foarte mare, doi cartofi mari sau 3 cartofi medii echivalentul a aproximativ 315 grame. Clătiți bine în apă și apoi curățați cartofii. SFAT: Curățarea cartofului este opțională. Deși unora le place pielea cartofilor prăjiți, aceasta creează un exterior dur.

2. Acum feliați cartoful în felii de 1 cm grosime. Înainte de a-i tăia, puteți îndepărta partea de sus și de jos a cartofului pentru a obține un cartof în formă de pătrat sau de dreptunghi. Folosirea unui cuțit și a unei plăci de tăiat durează câteva minute în plus, dar nu este dificilă.

Înmuiați cartofii

Clătiți cartofii tăiați de câteva ori în apă. Apoi puneți-i într-un castron și scufundați-i în apă rece timp de 30-45 de minute pentru a elimina excesul de amidon.

Tăiați-i la aceeași lungime și grosime!

Tăierea uniformă a cartofilor este esențială. Rezultatul final, adică acea crustă crocantă, depinde de tăierea cartofilor în dimensiuni egale. Dacă vreți o precizie milimetrică, puteți folosi un feliator tip mandolină. Pentru un gătit mai uniform, tăiați-i la aceeași lungime și grosime!

Grăsimea de rață are o aromă distinctă, care se absoarbe foarte ușor pe suprafața cartofului. Dacă nu aveți grăsime de rață la îndemână, folosiți orice tip de ulei. Uleiul de măsline își va face treaba bine, deși tot grăsimile animale dau cel mai bun gust cartofilor.

Prăjirea dublă va face interiorul moale și exteriorul crocant

Cel mai bun mod de a obține cartofi crocanți este să-i prăjiți. Pentru început, prăjiți cartofii în ulei din abundență, la o temperatură scăzută, timp de cinci până la șapte minute. În acest fel, interiorul cartofilor va fi moale.

Scoateți cartofii din ulei și uscați-i pe un prosop de hârtie. Apoi, creșteți focul și lăsați-i la prăjit alte trei-patru minute, până când vor avea o culoare maro auriu frumoasă. Prăjirea dublă va asigura că interiorul este moale și exteriorul crocant.

Nu grăbiți procesul de prăjire

Un ultim sfat este să aveți răbdare atunci când prăjiți cartofii, astfel încât să obțineți toate marginile crocante și maronii. Cheia este să vă asigurați că lăsați părțile inferioare să fie crocante. Când cartofii nu se desprind ușor, riscați ca părțile lor crocante să se lipească de fundul tigăii.

După ce i-ați scos din tigaie, așezați-i pe un prosop de hârtie absorbantă, astfel încât să se scurgă excesul de ulei. Abia după câteva minute, când cartofii s-au răcit puțin, îi puteți condimenta cu sare. În acest fel, cartofii prăjiți vor rămâne crocanți. Dacă doriți un cartof crocant gata în timp record puteți folosi friteuza cu aer. Cartofii se gătesc aproximativ de două ori mai repede în friteuza cu aer, decât în cuptor.