Pufoși la interior, crocanți la exterior. Care este cea mai bună modalitate pentru a avea cartofi prăjiți crocanți și dulci pare un secret greu de descifrat. De la alegerea cartofilor până la felul în care îi preparăm, totul are o importanță deosebită atunci când pregătim cartofii, potrivit acestui site de specialitate.

Indiferent dacă sunteți un bucătar începător sau aveți experiență mai îndelungată în bucătărie, tot trebuie să respectați anumite lucruri, pentru că nimic nu se face în viață fără grijă și fără efort, potrivit Kitchn.

Deci care este secretul? Se pare că există cinci lucruri esențiale pe care le putem face pentru a avea garnitura ideală de cartofi.

Alegerea cartofului potrivit

Cartofii cerați sunt buni pentru salate și alte mâncăruri, dar pentru o porție de cartofi crocanți este bine să alegem cartofii universali, cum ar fi cartofii albi.

Puneți-i la fiert înainte de a-i prăji și chiar înainte de a-i băga la cuptor

Fierberea cartofilor ne ia mai mult timp decât am dori, dar merită. Ce face cartoful să devină crocant? Răspunsul este unul singur: formarea unui strat de amidon gelatinat pe exteriorul cartofului. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl fierbeți mai întâi, permițând amidonului să se înmoaie și să se extindă, apoi să se recristalizeze, răcindu-l puțin.

Unele rețete indică faptul că trebuie să scurgeți cartofii după fierbere, apoi să-i aruncați în tigaie și să îi zdrobiți ușor pe margine.

Care este cel mai bun ulei?

Grăsimea de rață are o aromă distinctă, care se absoarbe foarte ușor pe suprafața cartofului.

Dar dacă nu aveți grăsime de rață la îndemână, folosiți orice ulei aveți la îndemână. Uleiul de măsline își va face treaba bine, deși tot grăsimile animale dau cel mai bun gust cartofilor.

Nu grăbiți procesul de prăjire

Un ultim sfat este să aveți răbdare atunci când prăjiți cartofii, astfel încât să obțineți toate marginile crocante și maronii.

Cheia este să vă asigurați că lăsați părțile inferioare să fie crocante. Dacă însă cartofii nu se desprind relativ ușor, riscați ca părțile lor crocante să se lipească de fundul tigăii.

Aveți grijă la sare

După ce i-am scos din tigaie, este bine să-i așezăm pe un prosop de hârtie absorbantă, astfel încât să se scurgă excesul de ulei. Abia după câteva minute, când cartofii prăjiți s-au răcit puțin, îi puteți condimenta cu sare. În acest fel, cartofii prăjiți vor rămâne crocanți.

Dacă doriți un cartof crocant, care să fie gata rapid, alegeți friteuza cu aer. Cartofii se gătesc aproximativ de două ori mai repede în friteuza cu aer decât în ​​cuptor, așa că această metodă este perfectă pentru cei care vor o cină rapidă cu prietenii.