Secretul celor mai gustoși mici. Greşeala pe care o fac mulţi români fără să știe

mici mititei

SURSA FOTO: Dreamstime

Mai este puțin și se apropie 1 Mai, iar românii cu siguranță se gândesc unde vor face grătar. Tocmai de aceea vă vom dezvălui o metodă simplă prin care poți obține cei mai suculenți și savuroși mici. Bucătarii aplică această regulă de foarte mult timp. Aflați care este trucul pe care trebuie să-l urmați. Este foarte simplu.

Care este trucul pentru cei mai savuroși mici

Micii se numără printre cele mai apreciate preparate de români și sunt consumați mai ales în zilele libere sau de sărbătoare. Există un truc simplu pe care bucătarii îl aplică de foarte mult timp. De câte ori se întorc micii pe grătar?Aflați cum puteți obține cei mai suculenți și gustoși mici.

Se apropie minivacanța de 1 Mai, iar românii au plecat sau se pregătesc să plece la mare sau la munte. Mulți aleg să se bucure de Ziua Muncii acasă sau la un picnic, unde să facă un grătar, de unde nu lipsesc micii. Dar cum îi poți prepara ca la carte, astfel încât să te bucuri de un gust foarte bun?

Rețeta originală a micilor, așa cum se preparau în 1920, a fost publicată chiar de renumitul restaurant Caru’ cu bere. Reprezentanții restaurantului au dezvăluit cum poți obține mici suculenți și aromați, exact ca în urmă cu mai bine de un secol.

Voi știați de câte ori se întorc micii pe grătar?

Cei mai buni mici conțin carne de vită, la care se poate adăuga și carne de oaie, însă condimentele sunt cele care le dau aroma unică. Printre condimentele pe care le conține acest preparat se numără piper, cimbru uscat, ienibahar și coriandru.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu, zeama de lămâie, untdelemnul și o căpățână de usturoi sunt ingredientele care nu ar trebui să lipsească din compoziția micilor.

Pentru ca micii să-ți iasă așa cum trebuie, atunci este important să știi de câte ori se întorc pe grătar. Dacă respecți sfaturile celor mai buni bucătari, îți vor ieși exact ca la restaurant.

Potrivit sfaturilor publicate de restaurantul Caru’ cu bere, cel mai bine este să întorci fiecare mic de trei ori, până când este prăjit. La prăjit, micii vor scădea puțin, motiv pentru care ajung să aibă dimensiuni mai mici decât atunci când sunt cruzi.

Nu se lasă să se pătrundă, pentru a nu se usca sucul care conține savoarea condimentelor. Nu e bine să îi prăjești la foc prea mic, altfel vor scădea prea tare și se vor usca.

Care sunt ingredientele pentru rețeta originală de mici

Pentru rețeta originală de mici se folosește carnea de vacă. Aceasta se ia de la gât, fără să fie îndepărtată grăsimea, după care se dă de două ori prin mașină. Dacă este prea slabă, atunci se poate adăuga seu de vacă sau de oaie, 100-150 g pentru fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se adaugă slănină, carne de porc sau costiță, acestea vor strica gustul micilor.

Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care trebuie să fie scăzută bine, din 500 g de oase la fiecare kilogram de carne. Pentru fiecare kilogram de carne de pregătesc ingredientele, pe care le poți regăsi în lista de mai jos, conform rețetei de la Caru’ cu bere.

  • 8 g de piper proaspăt pisat mărunt
  • 12 g de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
  • 4 g de enibahar pisat mărunt
  • 2 g de coriandru pisat mărunt
  • 2 g de chimion turcesc pisat mărunt
  • 1 g de anis stelat pisat mărunt
  • 8 g de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de untdelemn
  • 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute