Secretul celor mai gustoși mici! Rețeta cu care nu vei da greș niciodată. Pentru ca ei să iasă perfecți și să vi se topească în gură, trebuie să folosiți obligatoriu un anumit ingredient. Despre ce este vorba și cum veți reuși să faceți senzație cu una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale de la noi?
Secretul celor mai gustoși mici! Rețeta cu care nu vei da greș niciodată: Folosiți obligatoriu acest ingredient
Pentru toți românii, ziua de 1 Decembrie este motiv de mare sărbătoare. De Ziua Națională a României, toată lumea încearcă să pună pe masă mâncărurile tradiționale românești. Una dintre ele este departe preferata românilor. Este vorba de celebrii mici. Fie cu cartofi prăfiți sau doar cu muștar și pâine, micii stau la loc de cinste când vine vorba de bucătăria românească.
Nu toată lumea știe că pentru a avea cei mai savuroși mici, este nevoie să vă foosiți de câteva trucuri simple. Din această cauză, mulți români preferă să-i mănânce gata făcuți, deși gustul celor preparați în casele noastre întrece cu mult pe cel din comerț.
Prima regulă pe care trebuie să o știe toate gospodinele este să se folosească carne care să nu fie nici fadă, dar să nu aibă nici prea multe grăsime. Un aspect extrem de important este legat de condimentele. Și cel mai importat pas, nu uitați să-i lăsați câteva ore bune la rece.
Rețeta de mici cu care nu vei da greș niciodată: Folosiți aceste trucuri
Care este rețeta? Ideal, este să se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Aceasta se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau, din lipsa acestuia, chiar de oaie, ca la 100 până la 150 g pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoare a mititeilor.
Un lucru absolut obligatoriu este să folosiți și zeamă de oase de vacă. Oasele trebuie fierte cât mai bine. Frământați foarte bine carnea, dar nu mai puțin de o oră, adăugând bicarbonatul și stingeți cu zeamă de lămâie. Adăugați treptat jumătate din zeama de oase cât și condimentele.
Rețeta cu care nu vei da greș niciodată: Folosiți obligatoriu acest ingredient
Pentru un kilogram de carne vă sunt necesare 8 g piper, 12 g cimbru, 4 g enibahar pisat, 2 g coriandru pisat, 2 g chimion pisat, un gram de anason stelat pisat, 8 g bicarbonat de sodiu, o linguriţă cu zeamă de lămâie, o lingură cu untdelemn și o căpăţână de usturoi.
Acoperiți bine amestecul și puneți la congelator pentru 24 de ore. Ulterior se scoate și se mai frământă încă o dată, punând și restul de zeamă de oase. Pisați bine usturoiul și faceți mujdei care se adaugă la compoziție. Mai frământați încă o dată. Puneți din nou amestecul la rece, de data asta până a doua zi.
Scoateți carnea pentru mititei cu trei ore înainte să îi puneți să sfârâie pe grătar, dacă ați congelat-o.