Secretul celor mai pufoși papanași. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit celebra sa rețetă

papanasi

SURSA FOTO: Dreasmtime

Cunoscutul bucătar și jurat la Masterchef, Florin Dumitrescu, a împărtășit rețeta sa de papanași. Acesta a explicat pas cu pas ce trebuie făcut pentru ca preparatul să iasă delicios.

Rețeta de papanași a lui Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu, cunoscutul chef și jurat de la „Masterchef”, ne surprinde din nou, de această dată cu o rețetă autentică de papanași pufoși.

Fie că îi preferați prăjiți, cu smântână și dulceață, sau fierți și aromați cu vanilie și coajă de lămâie, această rețetă promite să aducă un desert savuros pe mesele dumneavoastră.

SURSA FOTO: Facebook, Chef Florin Dumitrescu

Ingrediente papanași

  • 500 g brânză de vaci, grasă, bine scursă
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • Zeamă de lămâie
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 200 g făină
  • Ulei pentru prăjit
  • Smântână și dulceață pentru servire

Mod de preparare papanași

  1. Într-un bol, se stinge bicarbonatul de sodiu cu zeamă de lămâie. Această combinație va ajuta la obținerea unui aluat mai pufos.
  2. Se adaugă brânza de vaci, bine scursă de zer, și se mixează câteva minute la viteză mică. Nu este nevoie să folosiți viteza mare, pentru a evita formarea unui aluat prea aerat.
  3. În compoziție se adaugă ouăle și zahărul, mixându-se din nou, urmate de făină, până când aluatul devine omogen, ușor lipicios, dar nu foarte moale.
  4. Aluatul se modelează în biluțe cu ajutorul unei linguri și se prăjește în ulei încins, până devin aurii și crocante.
  5. După prăjire, papanașii se așază pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi se servesc cu smântână și dulceață, după preferință.

Secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Florin Dumitrescu nu oferă sfaturi doar în ceea ce privește deserturile. Recent, acesta a scos la iveală secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Astfel, vei avea parte de cartofi prăjiți crocanți la exterior și moi la interior.

Conform afirmațiilor sale, prepararea cartofilor prăjiți, deși pare simplă, necesită cunoașterea unor secrete care pot transforma această garnitură obișnuită într-o delicatesă.

El susține că alegerea uleiului și momentul introducerii cartofilor în tigaie sunt esențiale. Pentru a obține o textură moale la interior și crocantă la exterior, recomandă utilizarea uleiului de floarea-soarelui, care, inițial, ar trebui să fie ușor rece, nu încins.

„Pregătim tigaia pentru cartofii prăjiți. Avem nevoie de baie de ulei, ulei de floarea-soarelui și cartofi. Îmi plac foarte mult cartofii tăiați în mână, așa cum bunica obișnuia să facă. Uleiul trebuie să fie mai rece la început și să ajungă treptat la temperatura optimă pentru prăjire. Nu îi atingem până când nu sunt gata! Vei obține un cartof crocant la exterior și moale la interior”, a explicat acesta.