Michael Moss, jurnalist al publicaţiei Huffington Post şi câştigător al premiului Pulitzer, a aflat ce stă de fapt în spatele formulei secrete de preparare a băuturii Coca Cola, relatează publicaţia americană. Moss a discutat cu Jeffrey Dunn, fost şef operaţional în cadrul Coca Cola pentru regiunea America de Nord, acesta explicând pentru jurnalistul american de câtă cercetare în ingineria biochimică a fost nevoie pentru a perfecţiona gustul băuturii carbogazoase.

Potrivit sursei citate, în urmă cu 13 ani, persoana aflată la cârma companiei a angajat o firmă elveţiană pentru a ajuta la identificarea ingredientelor şi a legăturilor chimice care se stabilesc între acestea, ce duc practic la formarea gustului irezistibil pe care Coca Cola îl are.

După o serie de cercetări desfăşurate de firma eleveţiană au fost descoperite câteva dintre elementele băuturii carbogazoase care fac din aceasta un produs ce nu poate fi refuzat. Astfel, elveţienii au susţinut că bulele carbogazoase din Coca Cola reprezintă unul dintre atuurile pe care băutura le are, generând un soi de dependenţă pentru cei care o consumă.

SURSA: Mediafax