Secretul conservării ciupercilor. Ciupercile murate sunt un deliciu folosit ca garnitură sau în diverse mâncăruri. Dar, cu siguranță, dacă ați cumpărat ciuperci și nu le-ați gătit imediat, după câteva zile arată mai puțin atrăgătoare.
Înainte de a le arunca la gunoi, luați în considerare murarea ciupercilor. Așa le veți prelungi durata de viață și le veți transforma într-un ingredient delicios, scrie Tastingtable.
Secretul conservării ciupercilor
Aroma îndrăzneață de umami a ciupercilor le face un plus atât pentru preparatele calde, cât și pentru cele reci. Carnea ciupercilor shitake murate este perfectă pentru topping la o porție de burgeri sau la o friptură.
De altfel, orice tip de ciupercă murată adăugă o explozie de aromă unei salate de orez brun.
Sau încercați ciupercile murate pe pâine prăjită, așa cum se mănâncă în Rusia.
Ciupercile murate sunt o opțiune populară pentru zacuscă și mini-aperitive care pot fi consumate între două shot-uri de vodcă.
Acest site vă propune o murare rapidă, nu prim fermentație sau conservare, așa că nu veți avea nevoie de un echipament sau o tehnică specială.
Iată ce trebuie să știți despre acest proces de murare.
Sfaturi pentru murarea ciupercilor
Cele mai multe ciuperci sunt potrivite pentru a fi murate, fiecare soi aducând propria textură și aromă unică. Asigurați-vă că ciupercile sunt curate. Puteți fie să le periați pentru a îndepărta murdăria, fie să le spălați și să le uscați bine.
Dacă le tăiați sau le lăsați întregi depinde de preferințele personale, dar luați în calcul modul în care le veți mânca și dimensiunea borcanului.
Cum să faceți saramura
Pe lângă ciuperci, veți avea nevoie și de saramură. Se face din părți egale apă și oțet, soluție pe care o fierbeți cu zahăr și sare, după gust. Puteți ajusta proporțiile, dar veți avea nevoie de multă aciditate pentru a împiedica ciupercile să se deterioreze.
Din același motiv, cel mai bine este să alegeți oțet cu cel puțin 5% acid, cum ar fi oțetul de mere.
Pentru mai multă aromă adăugați caței de usturoi
După ce ați adăugat saramura în borcanul de ciuperci, puteți pune arome suplimentare cu ierburi și condimente. Boabe întregi de piper negru sau ierburi rezistente, cum ar fi rozmarinul uscat, cimbrul sau frunzele de dafin, rezistă bine procesului de decapare și adaugă profunzime, fără a fi copleșitoare.
Pentru mai multă aromă, încercați să adăugați căței de usturoi întregi, curățați de coajă sau chili.
Când lichidul s-a răcit, puneți borcanul cu ciupercile murate la frigider pentru cel puțin 48 de ore, ca să-și intensifice pe deplin aroma.
Dacă nu le mâncați pe toate imediat, ar trebui să reziste până la o lună în frigider. Dacă la un moment dat dau semne de mucegai sau dezvoltă un miros urât, e bine să le aruncați.
Ciupercile au toate vitaminele și mineralele necesare organismului
Ciupercile sunt o comoară de vitamine B, cum ar fi riboflavina, niacina și acidul pantotenic, care ajută la furnizarea energiei prin descompunerea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților.
La asta se adaugă minerale precum seleniul, care joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului imunitar și a funcției antioxidante.
De asemenea, potasiul este important pentru funcția nervoasă și sănătatea inimii. Prezența cuprului ajută corpul să producă globule roșii și să mențină celulele nervoase.