Orice gospodină știe să fiartă ouă, avem nevoie de așa ceva pentru micul dejun, maioneză de casă, drob de miel sau celebra salată de boeuf. Din păcate, majoritatea oamenilor aruncă apa în care au fiert ouăle fără să știe cât de benefică este pentru florile din ghiveci.

Secretul florilor la ghiveci

Fiertura conține calciu organic, care întărește rădăcinile platelor decorative. De altfel, coaja de ou eliberează săruri minerale în apa fiartă, care îmbogăţesc solul plantelor. Grădinarii ne sfătuiesc să udăm florile cu apa în care au fiert ouăle o dată pe lună. De preferat este ca fiertura să fie în stare proaspătă sau rece.

Dacă tot am menționat anterior de salata de boeuf, să știi că nici coaja cartofilor pe care-i folosești nu trebuie aruncată la gunoi.

Coaja de cartofi: medicament natural. E sănătate curată

Chiar dacă sunt adesea criticați de nutriționiști, cartofii au proprietăți medicale. Deși poate părea greu de crezut, coaja cartofului este un medicament oferit de natură. Coaja sa conține pigmenți (flavonoide) cu acțiune antioxidantă și antitumorală, diverse vitamine, fibre alimentare, plus compuși fenolici cu efect de reglaj asupra activității cardiace.

Nu, nu trebuie să mâncăm coaja de cartofi pentru a beneficia de toate vitaminele sale, ci o putem face ceai. Acest ceai se prepară simplu și este gustos. Trebuie doar să spălăm bine cartofii cu apă rece, apoi să-i decojim. Apoi lăsăm coaja să fiarbă 5-10 minute într-o cană cu apă.

După ce e gata, ceaiul trebuie băut pe stomacul gol, cam două căni zilnic. Acest lichid are efecte antireumatice, antitumorale și antiinflamatoare datorită conținutului său bogat de magneziu, potasiu și fier. Dacă totuși această idee nu îți surâde, să știi că rafturile magazinelor sunt pline de legume benefice organismului uman.

De asemenea, nu trebuie să risipim nici zeama de la conservele cu legume sau fructe.

Nu arunca zeama din conserve! Nu ai idee cât este de bună

Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu aruncăm siropul din conserve și nici apa în care am fiert legumele înghețate. Lichidul respectiv este plin de minerale și vitamine, în special de potasiu.