Majoritatea românilor cumpără cu plăcere legume și fructe proaspete aproape zilnic, însă puține persoane apucă să le măncânce până nu se strică. În plus, există oameni care nici nu aduc bine alimentele acasă, că după câteva ore s-au și stricat.

Dacă ți s-a întâmplat și ție așa ceva, să știi că problema nu este în fructe sau legume, ci în felul în care le depozitezi tu.

Secretul gospodinelor: legumele minune care rezistă mult timp

Dacă te-ai întrebat vreodată cum de bunicii sau părinții noștrii cheltuiesc puțini bani pe mâncare, află că aceștia știu ce alimente să cumpere și cum să le depoziteze corespunzător pentru a nu se altera rapid.

conopida: taie din tulpina de conopidă doar câte bucăți vrei să folosești pentru gătit, iar restul păstrează-l în frigider;

morcovii: alege mereu morcovii groși, rezistă mai mult timp, și pune-i în frigider;

varză/salată: rămâne proaspătă cinci zile în frigider; (dacă vrei ca salata ta să rămână fresh mult timp, atunci pune un șervețel de hârtie în punga în care păstrezi salata);

cartofii: fie ei albi, roșii sau dulci, cartofii sunt o super legumă, care rezistă mult timp; tot ce trebuie să faci este să nu-i ți în soare sau în camere cu temperaturi ridicate;

ceapa: fie albă sau roșie, ea rămâne proaspătă mult timp fără să se strice;

ciupercile: rămân proaspete dacă le pui într-o pungă de hârtie ca să absoarbă umiditatea;

roșii cherry: sunt mai rezistente decât roșiile mari;

– grapefruit, portocale, lămâi, mere, mango, pere, rodie și caise: sunt fructele pe care nu trebuie să le mănânci imediat cum le-ai cumpărat pentru că rămân mult timp proaspete;

bananele: ține-le mereu în ciorchine și acoperă cotorul cu o pungă de plastic;

– pătrunjel, mărar, leuștean: dacă vrei să rămână proaspăt, atunci ține buchetul într-un pahar cu apă, aproape de fereastră;

– cireșele, strugurii, fructele de pădure, murele, căpșunile: se pun într-un recipient sigilat de plastic în frigider, fără să fie spălate;