Greșeala majoră pe care o fac gospodinele! Cum depozităm corect vinetele
Chef Joseph Hadad, celebrul jurat de la Masterchef România, a explicat cum trebuie să depozităm corect vinetele pentru a nu se strica repede și pentru a nu se deshidrata.
Potrivit spuselor sale, aceste legume se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-un loc ferit de razele soarelui. Nu trebuie să le băgăm niciodată în frigider, deoarece sunt extrem de sensibile la frig! Dacă le punem la frigider, coaja lor își va pierde culoarea, iar miezul va deveni maro.
Dacă, totuși, nu mai aveți loc în cămară pentru a depozita vinetele, atunci țineți-le în cutia de legume din frigider, însă nu mai mult de trei zile! Înainte de a le băga în frigider, înveliți-le în prosoape de hârtie.
Vinetele nu se țin în frigider
„Salată de vinete românească sau cele inspirate din Orientul Mijlociu, ca babaganous sau moutabal, vinete la grătar, mousaka de vinete, vinete umplute, și lista de rețete continuă.
De toate acestea vă puteți bucura în perioada asta și dacă tot vreți să faceți o cură de vinete, sau poate că vă faceți aprovizionarea pentru salata de vinete de la iarnă, ar fi bine și să știți cum să le păstrați pentru a le prelungi durata de viață până ajung să fie gătite, fără a risca să se strice sau deshidrateze.
Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.
Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească trei zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.
Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale”, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său.
Dacă n-ai apucat încă să faci zacuscă de vinete pentru iarnă, nu te îngrijora! Încă mai ai timp să te pregătește cum se cuvinte pentru sezonul rece, de aceea ți-am pregătit o rețetă tradițională de zacuscă de vinete.
Gustul e garantat ca la mama acasă! Ai rețeta aici.