Ce mașini deține Traian Băsescu? Fostul președinte al României a avut multe mașini second-hand
Deși este pasionat de mașini din copilărie, ironia sorții a făcut ca Traian Băsescu să fie prins de radar chiar în prima săptămână în care și-a luat permisul de conducere. Din cauză că a depășit viteza legală, polițiștii au decis să îi suspende carnetul de conducere. Incidentul s-a petrecut în anul 1981, când a plecat cu familia sa de la Constanţa la Suceava. La acea vreme, el conducea o Lada 1200.
„La puţin timp după ce îmi luasem permisul de conducere, aveam o Lada 1200 şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să plec de la Constanţa la Suceava, dacă vă puteţi imagina, atâta minte aveam. Deci, cu permisul luat astăzi, a doua zi m-am urcat cu soţia şi cu fetele în maşină şi am plecat de la Constanţa la Suceava, 500 de kilometri. N-o să uit niciodată, în comuna Cleja, aproape de Bacău, m-a luat un radar, aveam … nu ştiu dacă vă imaginaţi ce înseamnă 120 la acea vreme şi pe acele drumuri, din ’81, cu Lada 1200”, povestea Traian Băsescu în anul 2009, potrivit AUTOEXPERT.
De-a lungul anilor, el a avut mai multe mașini, printre care Lada 1200, Oltcit, Lada 1500, Audi 80, un alt Audi 80 model nou, un Mercedes, un Peugeot 407, un Volkswagen Golf, o Dacia Logan aparţinând SPP și o Dacia Duster. El a recunoscut că singura lui mașină nouă a fost Peugeot 407, în rest a cumpărat numai automobile second-hand.
Traian Băsescu are un mare regret
Fostul președinte al României a recunoscut că ascunde în spate un regret peste care nu va putea trece niciodată. Nu este vorba despre cariera sa politică, ci despre o persoană importantă din viața sa.
Traian Băsescu și-a pierdut socrul în 2015. Este vorba despre Gheorghe Andrușca, fost veteran de război, care s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Fostul șef de stat a avut doar cuvinte de laudă la adresa socrului său. Îi plăcea să asculte povești din partea sa și i-a fost drag încă din primele momente în care l-a cunoscut.
„Mie mi-a fost drag de când l-am cunoscut, înainte de a mă căsători cu soţia. Cele mai interesante poveşti erau cele din război, începând cu evenimentele cu rebeliunea legionară. Bătrânul a fost în garda lui Antonescu, a apărat atunci Palatul Victoria de legionari şi de multe ori compara rebeliunea legionară cu mineriada din 1991.
Făcea nişte conexiuni. El n-a ajuns la Stalingrad. Fiind jandarm au fost în teritoriile recuperate de la ruşi, dar de multe ori îl însoţea pe mareşalul Antonescu în deplasările pe front. Când vorbea de Mareşal îi curgeau lacrimile. A fost un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919, şi cu bune, şi cu rele. Perioada în care a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa.
A fost foarte mândru de acea perioadă. A fost un om care a avut o experienţă extraordinară. Marele lui regret a fost că după instaurarea comuniştilor armata regală n-a mai fost bună, însă a rămas extrem de legat de Jandarmerie şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava”, a povestit Traian Băsescu.
Restul articolului poate fi citit aici.