Secretul mesei de Crăciun fără grețuri! Ce trebuie să faci ca să nu ţi se facă rău

masa-craciun-2023

Sursa: Kanal D

Nimeni nu își poate imagina cina de Crăciun fără o mulțime de preparate tradiționale sau exotice pe masă. Farfuria este plină de mâncăruri delicioase, însă combinația aromelor poate provoca grețuri puternice. Din fericire, există un truc secret pentru pofticioși, care te scapă de grețurile de după masă.

Decembrie înseamnă Ziua Națională, Moș Nicolae, Crăciun, Revelion, bucurie, ornamente strălucitoare și colorate, colinde și, desigur, o masă plină cu mâncare.

Din fericire pentru pofticioși, gastronomia tradițională românească este plină cu rețete delicioase, cărora nimeni nu le poate rezista. Deși gustul este minunat, organismul nostru nu este prea fericit când mâncăm prea mult.

Astfel că, după o cină bogată, încep să apară treptat grețurile. Dacă vrei să te bucuri de mâncare, fără grija stărilor de vomă, respectă regulile pe care ți le-am scris în rândurile următoare.

Secretul grețurilor, trucuri care te salvează după cină

Bucătăria este plină de secrete și de trucuri ingenioase, care pot salva un preparat ce pare ruinat. De asemenea, există trucuri ascunse și printre pofticioșii care se bucură de tot ce este în bucătărie. Astfel că, există o serie de reguli pe care trebuie să le respecți dacă nu vrei să te simți balonat în seara de Crăciun sau Revelion.

Alege haine lejere

Un sfat recomandat gurmanzilor care nu vor grețuri de sărbători este alegerea hainelor lejere. Probabil de Anul Nou vrei să strălucești într-un costum elegant sau într-o rochie mulată, însă hainele strâmte pun presiune pe intestine, mobilitatea și procesul de digestie al organismului nostru.

Atenție la apă

De asemenea, te sfătuim să renunți la mâncăruri picante sau condimentate, care îți cresc setea.

Nu trebuie să bei prea multă apă sau suc, deoarece zona abdominală va deveni mult mai dureroasă.

Ceaiul, dușmanul grețurilor

În zilele pline de preparate delicioase, ceaiul de mușețel, ghimbir sau mentă este ideal pentru a ne proteja de stările de vomă.

Bicarbonatul de sodiu, mai util decât știai

De atfel, dacă suferi de indigestie sau arsuri la stomac, un remediu eficient pentru neutralizarea acidului stomacal este o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă caldă.

Plimbarea, mereu utilă pentru organismul nostru

Firește, oricine știe că plimbarea pe jos este ideală în orice moment, mai ales după o cină copioasă. După ce mănânci, poți ieși 30 de minute să te dezmorțești la aer curat.

Mersul pe jos va ajuta la stimularea digestiei și va reduce starea de balonare.