Nu este un secret pentru nimeni faptul că majoritatea produselor alimentare au diverși compuși chimici și potențiatori de arome în compoziția lor, înlocuind astfel grăsimile și vitaminele naturale. Din acest motiv, cercetătorii medicali și-au îndreptat atenția spre analizarea unui produs tradițional românesc: slănina. Mai exact, grăsimea naturală din slănină.
Rezultatele studiului din laborator au fost surprinzătoare. Slănina are o mulțime de beneficii asupra organismului uman, precum întărirea sistemului imunitar, iar lista efectelor pozitive e lungă.
Mănâncă slănină de casă, beneficiile sale sunt uimitoare
Slănina, prietenul fumătorilor
Este recomandat fumătorilor să consume puțină slănină deoarece are seleniu în compoziția sa, care întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea organelor vitale. Astfel, pagubele cauzate de ţigări se reduc.
Slănina protejează stomacul
De asemenea, pasionații de băuturi alcoolice pot servi puțină slănină lângă un pahar de vin sau bere. Acest produs alimentar încetineşte intoxicarea alcoolică deoarece acoperă pereţii stomacului cu grăsime şi creaază astfel un pansament gastric, care previne absorbţia rapidă a alcoolui.
Oprește durerile dentare
Slănina este prietena dinților deoarece reduce treptat durerile. Persoanele care se confruntă cu dureri dentare pot aplica o felie mică de slănină pe dintele cu pricina, între gingie şi obraz. Așteaptă un sfert de oră, iar durerea va dispărea treptat. Acest remediu naturist este recomandat doar în situațiile extreme în care nu puteți vizita un medic stomatolog. Problemele dentare pot fi îndepărtate doar de un specialist medical.
Slănina sprijină tonusul muscular
De asemenea, cantităţile mici de grăsime din slănină reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac. În plus, sprijină tonusul vascular.
Remediu natural împotriva durerilor de articulații
Dacă suferi de dureri articulare, dar simți că unguentele din farmacie nu mai dau randament, atunci ai putea încerca și acest remediu tradițional românesc. Înainte de culcare, freacă bine articulaţiile cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne. Adaugă și o lingură de miere de albine peste. Compoziția se acoperă cu celofan sau hârtie de pergament, apoi se înveleşte piciorul cu un fular de lână şi se așteaptă până dimineață.