Deși există studii care arată că băuturile carbogazoase sunt o bombă cu întârziere pentru organismul uman, lumea continuă să le consume în cantități impresionante.
Roșu aprins este culoarea definitorie pentru celebrul brand american care, în ultimul secol (Coca Cola a fost introdus pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800), a schimbat foarte puțin din designul devenit celebru în întreaga lume. Așa că orice schimbare a sticlelor de Coca Cola este imediat remarcată.
Cu siguranță, multă lume a observat recent că sticlele de Coca-Cola au un capac galben, iar asta a provocat o oarecare nedumerire. Reader s Digest explică motivul special al acestei schimbări.
Dopul galben este cușer pentru Paști
Paștele evreiesc (Pesah) are loc primăvara și durează în total șapte zile. În timpul sărbătorii, evreilor le este interzis să dețină sau să consume alimente dospite (chametz), care includ cinci cereale principale: grâu, grâu spelta, ovăz, secară și orz.
Cu toate acestea, este obișnuit ca unii evrei să includă aici o altă categorie de alimente interzise (cunoscute sub numele de kitniyot) – porumbul, orezul și fasolea.
Cum afectează interdicțiile Coca Cola?
Deși formula obișnuită de Coca-Cola este cușer pe tot parcursul anului, ea conține sirop de porumb, așa că nu este considerată cușer de evreii de origine est-europeană. Din această cauză, Coca-Cola a decis să înlocuiasă, temporar, siropul de porumb din rețeta sa, cu zahăr.
Băutura cușer este marcată în acestă perioadă cu un capac galben, astfel încât evreii să o poată consuma.
De ce oamenii preferă acum Cola cu capac galben?
Deși este destinată evreilor care sărbătoresc Paștele, Cola cu capac galben a devenit tot mai apreciată și de restul lumii.
Mulți oameni au început să cumpere Coca Cola cu capac galben pentru că aroma sa este mult mai bună sau pentru că vor să evite siropul de porumb, bogat în fructoză.
Legătura dintre această boală și consumul de sirop de porumb bogat în fructoză
Cercetătorii au investigat legătura dintre boala ficatului gras nonalcoolic (FGNA) și consumul de sirop de porumb bogat în fructoză. Așa au descoperit că un consum excesiv de fructoză, în special în rândul mexicanilor, fost asocia cu un risc mai mare de FGNA.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii ar trebui să evite consumul de alimente cu conținut ridicat de sirop de porumb cu fructoză pentru a preveni boala ficatului gras nonalcoolic. Aceasta apare atunci când excesul de grăsime se acumulează în ficat, potrivit Medicalnewstoday.
Fructoza este un zahăr natural, care se găsește în fructe, sucuri de fructe, anumite legume și în miere. Fructoza este, de asemenea, prezentă în siropul de porumb bogat în fructoză, care este adăugat în sucuri carbogazoase și bomboane.