Secretul pentru a îndepărta rapid calcarul sau petele de apă dură. Ingredientul se găseşte în orice casă

calcar

SURSA FOTO: Dreamstime

Secretul pentru a îndepărta rapid calcarul sau petele de apă dură. Petele de apă dură sunt acele reziduuri albe lăsate în urmă de apa care conține minerale precum magneziu și calciu.

Aceste pete apar adesea fie sub formă de urme de săpun, fie de calcar. Ambele sunt inestetice și nu se desprind ușor când curățăm obiectele sanitare pe care s-au depus.

Puteți găsi pete de apă dură pe orice: de la robinete de bucătărie și baie, chiuvete, cadă și până la perdeaua de duș și  chiar pe mașina de spălat vase. Există pete de calcar și în aparatele de preparare a cafelei.

Din fericire, pot fi îndepărtate ușor cu un produs pe care îl aveți deja în baie: pasta de dinți, potrivit Hunker.com.

Secretul se află în fluor, care descompune depozitele de magneziu și calciu.  În plus, pasta de dinți  este suficient de blândă încât să nu zgârie sau să dăuneze suprafețele în timp ce le curățați

SURSA FOTO: Dreamstime

Cum să îndepărtezi petele de apă dură cu pastă de dinți

Pentru a îndepărta petele de apă dură, aveți nevoie de pastă de dinți cu fluor alb (nu gel). Folosind un burete, o cârpă umedă sau o periuță de dinți veche, frecați pata foarte bine, aproximativ un minut. 

Lăsați-o să acționeze cel puțin cinci minute, apoi clătiți cu apă rece (apa fierbinte poate provoca viitoare pete de apă dură) și apoi ștergeți bine cu o cârpă curată pentru a usca.

Pasta de dinți este foarte eficientă în îndepărtarea petelor de apă dură de pe robinete, capete de duș, și de pe unele zone cu probleme de pe oglinzi și dușuri. 

Cu toate acestea nu este cea mai eficientă modalitate de a curăța o cadă întreagă,  o perdea de duș sau o cabină de duș. 

Puteți folosi oțet pe suprafețe mai mari pătate de calcar

În cazul în care aveți suprafețe mari de curățat, folosiți oțet alb. Pulverizați suprafața cu oțet și lăsați-o să stea aproximativ 10 minute. 

Doriți să mențineți zona umedă, așa că pulverizați din nou peste cinci minute. Apoi, frecați zona cu un burete, clătiți și uscați!  

Experții de la Real Homes spun că depunerile de calcar și petele de apă pot fi îndepărtate cu ușurință prin folosirea oțetului alb distilat. 

Explicația este una simplă: depunerile de calcar formate în principal din carbonat de calciu sunt foarte alcaline și au un pH ridicat.

Oțetul, care are un pH in jur de 2,4, este foarte acid, așa că neutralizează și descompune calcarul, făcându-l foarte ușor îndepărtat.

Operațiunea este simplă. Dacă vreți să utilizați oțet pentru a curăța calcarul din jurul băii, umpleți o sticlă cu pulverizator cu o parte de oțet alb distilat și o parte de apă.

Pulverizați amestecul pe orice zonă, așa cum ați proceda cu spray-ul de curățare obișnuit și lăsați-l câteva minute, înainte de a șterge suprafața respectivă.

Dacă vreți să ștergeți acumularea calcarului de pe un robinet, înmuiați un prosop sau o cârpă moale într-un amestec format din o parte apă și o parte oțet alb. Înfășurați prosopul înmuiat în acest amestec în jurul robinetului murdar. Lăsați-l să stea câteva ore sau peste noapte. Apoi, curățați depunerile de calcar cu o perie de curățare sau cu o periuță de dinți mai veche.