Sarea este un abraziv natural, iar textura sa granulară o face ideală pentru curățarea reziduurilor
Petele de săpun sunt acel strat încăpățânat de peliculă care se lipește de cabina de duș, chiuvete și multe altele, rezistând oricăror tentative de curățare. Se formează atunci când ingredientele pe bază de ulei din săpun interacționează cu proprietățile minerale ale apei, în special cu apa dură. Multe din soluțiile de pe piață pot face mai mult rău decât bine, petele rămânând neatinse, în timp ce suprafețele afectate devin mai murdare. Iată ce soluție propune Housedigest.
Există totuși mici trucuri care ne pot ajuta să curățăm mai ușor aceste pete. Și, nu, nu este vorba de bicarbonatul de sodiu, despre care știm că poate curăța cele mai dificile pete.
Cel mai bun mod de a scăpa de reziduurile de săpun pare să fie sarea. Deși este folosită pentru a da gust mâncării, proprietățile sale merg mai departe. Sarea este un abraziv natural iar atunci când este combinată cu componentele potrivite, poate acționa ca agent de curățare puternic. Textura sa granulară o face perfectă pentru curățarea reziduurilor persistente, fără a deteriora suprafețele.
De ce aveți nevoie
Puteți prepara o soluție eficientă de curățare pe bază de sare folosind câteva ingrediente simple. Aveți nevoie pentru această pastă de curățare de sare, bicarbonat de sodiu, oțet alb, un bol și un burete sau o perie de spălat.
Pentru a preveni acumularea reziduurilor de săpun, ar fi bine să faceți acestă operațiune săptămânal. Îndepărtarea murdăriei acumulate timp de o lună este mai dificilă decât curățarea straturilor care s-au acumulat în câteva zile.
Cum să curățați reziduurile de săpun cu sare și câteva ingrediente simple
Primul pas este să combinați o parte bicarbonat de sodiu și două părți oțet într-un bol. Bicarbonatul de sodiu are un pH de bază perfect pentru a elimina lucrurile lipicioase precum murdăria și grăsimea, în timp ce oțetul este acid. Așa că poate să descompună compușii minerali. Amestecul lor va avea ca rezultat o reacție chimică normală. Apoi adăugați sare în acest amestec pentru a forma o pastă groasă; această consistență va ajuta soluția să se atașeze de petele de săpun în timpul curățării.
Folosind un burete sau o pensulă, aplicați această pastă pe zonele afectate. Frecați ușor, asigurându-vă că întreaga suprafață acoperită cu pete de săpun va fi acoperită. Combinația de sare, bicarbonat de sodiu și oțet va intra în acțiune, pătrunzând în stratul de reziduuri de săpun. Odată ce ați aplicat amestecul, lăsați-l să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră pentru a permite ingredientelor să înceapă procesul de descompunere.
Folosind multă apă, clătiți bine suprafața. Veți observa că reziduurile de săpun se desprind cu ușurință. Pentru petele încăpățânate, repetați operațiunea!
Lămâia poate înlocui oțetul
Dacă doriți să ștergeți acumularea petelor de săpun de pe un robinet, înmuiați un prosop sau o cârpă moale într-un amestec format din o parte apă și o parte oțet alb. Înfășurați prosopul înmuiat în acest amestec în jurul robinetului murdar. Lăsați-l să stea câteva ore sau peste noapte. Apoi, curățați depunerile cu o perie de curățare sau cu o periuță de dinți mai veche.