Cea mai gustoasă rețetă de pește. Ingredientul secret care face diferența
Mâncați pește, este extrem de sănătos și indicat mai ales când vrem să pierdem câteva kilograme. În plus, el se găsește pe mesele tuturor românilor mai ales în momentele în care în Calendarul Ortodox se dă dezlegare la pește.
Cu toate acestea, nu de puține ori renunțam să mai pregătim acest preparat, de frică că el va ajunge în farfurie fad și lipsit de savoare. Există însă o rețetă pe care, dacă o luați în seamă atunci când gătiți pește, veți scăpa de toate grijile.
Cum se poate găti cel mai bun pește la cuptor și care este ingredientul secret care face diferența? Rețeta cea mai simplă nu presupune decât câțiva pași cheie. Pește poate fi gătit în tigaie sau la cuptor. De departe însă, cea mai sănătoasă modalitate este cea în care nu folosim foarte mult ulei. În acest sens, optați pentru un pește în foliu de aluminiu, la cuptor. Gătit astfel, peştele îşi intensifică aroma. Dacă vom opta și pentru un strop de vin alb şi roşiile cherry, cărnoase şi suculente, atunci succesul este garantat.
Cea mai gustoasă rețetă de pește. Ingredientul secret care face diferența
Pentru rețeta de pește la cuptor în folie de aluminiu avem nevoie de 1 ou, bătut spumă, 100 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi, o jumătate de fenel, curăţat şi tăiat bucăţi mari, o jumătate de lămâie, feliată
5 roşii cherry, tăiate în jumătăţi, ulei de măsline, 60 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătăţi, 120 g file de peşte (somon, batog), fără piele, dezosat, sare, piper și 4-5 linguri de vin alb.
Mod de preparare. Într-o crăticioară se pune la fiert apă cu puţină sare. Se pregăteşte o pungă din folie de alminiu: se rupe o bucată de folie de 35×45 cm. Se împătureşte în două. Trei margini se ridică şi se sigilează cu puţin ou bătut, folosind o pensulă. O margine se lasă liberă. Când apa a încept să dea în clocot, se pun cartofii. Se fierb 6 minute.
Între timp, peştele, roşiile, fenelul, lămâia şi măslinele se pun într-un castron. Se stropesc cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi se amestecă. Cât timp îşi iau aromele, cartofii se scurg şi se răcesc puţin, apoi se pun în castron, peste celelalte legume. Se mai amestecă o dată, apoi se pun în pungă. Deasupra se aşază frunzele de fenel. La final se stropeşte cu vin. Se închide punga cu marginea rămasă liberă şi se sigilează prin aceeaşi metodă, cu ou. Punga se aşază într-o tavă adâncă şi se dă la cuptorul prezîncălzit la 180 de grade. Îl lăsăm acolo timp de 20 de minute, cel mult 25, dacă peştele este mai gros. Când este gata, punga se scoate pe o farfurie. Se desface cu grijă o parte şi se lasă aburul să iasă. Peştele se serveşte cald.